Бисер Русимов от "Организация за закрила на българските граждани" /ОЗБГ/ се включва в надпреварата за членове на Общински съвет - Бургас на предстоящите местни избори през есента. Той ще бъде част от гражданската квота на ПП "Средна европейска класа" /СЕК/.

Кандидатурата на Бисер Русимов бе представена днес от зам.-председателя на СЕК Константин Бачийски. Той сподели, че доверито му към Русимов се е изградило по време на множеството общи каузи между него и ОЗБГ, които са защитавали - регионални и национални, като даде за пример една от най-значимите - ограничаването на турското влияние в българския изборен процес през 2017 г. чрез избирателните секциите в нашата южна съседка.

"Момчетата от ОЗБГ бяха в първите редици на присъединилите се за ограничаване на чуждото влияние върху българската политика. Тогава в Турция беше обявено военно положение и всеки един можеше да бъде арестуван по всяко време" - изтъкна  Константин Бачийски.

Той допълни, че за него е чест Бисер Русимов да бъде част от листата на СЕК.

Спортистът Бисер Русимов e семеен, има дъщеря, завършва висшето си образование и е известен с гражданската си позиция по актуални проблеми и обществените инициативи на ОЗБГ, които защитава. Награден е с почетна значка от Община Бургас за проява на героизъм и себеотрицание при спасяване на човешки живот, носител е на плакет от Гранична полиция за сътрудничество, номиниран е и избран за „Личност на годината" в кампания на „24 часа". Приоритетите, на които залага, ако бъде избран за общински съветник на Бургас, са: борбата срещу битовата престъпност и срещу Националната стратегия за детето. Като трета точка Бисер Русимов включва градивните предложения и проблемите на гражданите на черноморската община.Снимка на Бисер Русимов.

На въпрос на репортер на "Либерта" - с кои партии СЕК ще влезе в колаборация в местния парламент и на каква цена, зам.- председателят на СЕК  Константин Бачийски отговори, че неговата група ще работи с всички с добри идеи и предложения за развитието на община Бургас.

По поставения на национално ниво на дневен ред въпрос - за назначението на нов главен прокурор, не случайно към Константин Бачийски бе отправено питане от нашата медия. Той е един от рекордьорите по подадени сигнали до институции и контролни органи, в качеството си на общински съветник на Бургас в настоящия мандат. Затова са от огромно значение профилът, професионалните качества и етика, както и правните познания на един главен прокурор, които са свързани със законността при разходването на общински публични и европейски средства и стопанисването на общинското имущество.

"Моето менение е, че не трябва да има една единствена кандидатура за Главен прокурор на Република България, а трябваше и министърът на правосъдието да внесе свое предложение за кандидат до ВСС", подчерта Бачийски.

Политиката на СЕК в новия мандат на Общински съвет - Бургас ще бъде насочена върху борбата с корупцията, демографската криза и повишаване на средната работна заплата чрез привличане на чуждестранни инвестиции в региона, допълни Бачийски. Съгласно чл. 33 ал. 2 от ЗМСМА той е отправил конкретни искания и питания към изпълнителната власт по пера от  "Планът Бачийски", свързани с икономическото развитие на Бургас и привличането на чуждестранни инвестиции, които са от компетенцията на Министерски съвет. Констатира, че към момента единственотo, което е направено от тяхна страна, е да бъде препращан към различни ресори.

"Време е за промяна. Нека гражданите да гласуват по съвест и да преценят хората по делата им", призова представителят на ОЗБГ на местните избори в Бургас Бисер Русимов.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.