Пещерният антикомунизъм съществува по причина на това, че някои от членовете на БКП продължават да имат пещерно мислене, независимо от лукса, разкоша и неприличното си финансово стояние, придобито по неведоми пътища, в съчетание с тъмно минало. Когато подобни типове започнат да хулят недалечното минало и се правят на ощипани моми, все едно, че никога не с носили до сърцето си червената партийна книжка, ефектът е невъобразимо комичен на първо четене, а на второ четене предизвиква съжаление, но без съчувствие.

Берлинската стена вече я няма, но в главите на много хора е пълно със стени. Цели лабиринти от стени са изградени в тия черепни кутии. Лабиринти без изход. Каквато и мисъл да влезе в тия глави, тази мисъл ще се залута, ще се изгуби и накрая ще се изпари безследно. "Комунизмът е оставил такава пропаст в Европа, че 30 години след историческото падане на Берлинската стена, източните държави и досега трудно догонваме западните. Това написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук по случай 30-годишнинита от падането на Берлинската стена.

"Все още носим белезите му, все още имаме много работа, но посоката е вярна. България направи своя цивилизационен избор“, коментира Борисов. Дано след този "проникновен" коментар си спомни къде е скътал партийната си книжка, да я извади на светло и да й се порадва в слънчевия ноемврийски ден. Неотдавна един от основателите на СДС каза по някаква телевизия, че след комунистите най-силно ненавижда новоизлюпените антикомунисти. Ами, прав е. И аз съм на същото мнение.

Любо Кольовски

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.