Онлайн обучението е заместващо. Това не се е променило. Както и прегледите при лекар по телефона не са като "на живо". Миля, че не се налага да давам още примери.
Българското образование, както и всички останали обществени сфери, не са на това еволюционно ниво, така че онлайн комуникацията (училище, университет, работа) да даде задоволителен резултат. Няма технология, липсват умения, коментира журналистката Миролюба Бенатова участието на образователния министър Красимир Велчев в сутрешния блок на Нова тв.

Според нея, ако училищата бъдат отново затворени заради коронавируса, "ще потънем в липсата на опит, устройства и хора с капацитет".

"Ясно е, че за някои ученици "карантината" е супер, за да ударят един mute. След време обаче ще се усети тази цена. (в момента водещите от нова тв натискат министъра на образованието да обяви кога и как ще се затварят училищата. Той се опъва и се държи мъжки. Даже адекватно.)", завършва коментара на Бенатова.

"Най-лесно е да затворим училищата. Жертваме качеството на образованието, увреждаме психиката на децата, караме родителите да си стоят вкъщи. Избрахме да се действа локално, за да има максимум присъствено обучение. Вярваме, че това е най-доброто" - заяви в ефира на Нова тв министърът на образованието.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.