Белгия започва собствено разследване на случая за камиона с български номера, в който бяха открити 39 трупа във Великобритания. Той е регистриран във Варна през 2017 г. на името на фирма на ирландска гражданка. Камионът пристига във Великобритания преди 5 дни.  Превозното средство е локализирано в индустриална зона на 32 км от Лондон, съобщава bTV. 

Късно снощи стана ясно, че превозното средство е влязло именно през Белгия, а не през Уелс, както се смяташе първоначално – преминал е през белгийския град Зеебрюге и пристанище „Пърфлийт”.

Белгийската федерална прокуратура води следствие, за да се разбере откъде е минал камионът и колко време е бил на територията на страната.

Основната версия на британската полиция е, че загиналите са жертва на трафиканти на хора. Разследва се "Трафик на хора", но властите все още не потвърждават категорично тази версия. 

В момента приоритет в разследването е идентифицирането на жертвите. 25-годишният шофьор, който е от Северна Ирландия, остава в ареста по подозрение в убийство.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.