"Властта произвежда толкова много гафове ежеминутно, че повечето отминават не само наказани, но дори и без нужното внимание, защото за разлика от правителството, нормалните хора имаме истинска работа, семейства, ангажименти и прочие. Някак успяваме да отидем на протести и това е.
Това е една от причините правителството и държавните учреждения, като НАП, безнаказано да правят каквото си поискат.
Време е да им покажем, че това не е така."

През изминалите няколко седмици от НАП leaks до сега стана ясно, че гражданите са бесни и биха искали да водят дела срещу НАП.

По мое мнение, дела би трябвало да се заведат от колкото се може повече хора, доколкото това е единствено правилният и работещ начин.

Пиша това с ясното осъзнаване на всички недостатъци на правосъдието у нас и съдебната му фаза в частност. От друга страна, именно това е начинът въпросните недостатъци да бъдат излекувани.

Колективни искове са възможни, но не особено смислени. В тази публикация е обяснено защо.

Кратката версия е, че няма особен смисъл, доколкото няма осъдителна част, а именно това е важната част. Разбира се, не защото ищците просто ще вземат пари, а защото заплахата от огромно осъдително решение срещу НАП е нещото, което ще промени всичко.

Освен това и е чудесен начин да докажем, че сме граждани, не друго.

Непозволено увреждане е нанесено на всеки един от почти 5 000 000 български граждани, като вредите от него могат да бъдат репарирани по съдебен ред. Ще бъдат претендирани само неимуществените вреди, доколкото в един толкова масов иск имуществените вреди ще трябва да бъдат доказвани индивидуално по основание и размер и това ще обезсмисли всичко, т.к. процесът ще продължи безкрайно.

Получих безброй обаждания и съобщения по темата от бесни граждани, но използвах времето в чудене, т.к. преди две години, започвайки исковете срещу две кафяви медии със стотина души, администрирането на документацията отне шест месеца, а тук обемът ще бъде такъв, че вероятно ще трябва да наема склад и стотина стажанти за целта.

Въпреки потенциалните трудности, смятам че трябва да се направи, дори и поради факта, че подобно нещо не е правено. Ще подадем и ясен сигнал на институциите, че не сме просто безмълвни и безропотни, а борбени, свободни и сме готови да защитим правата си.

Множество искове накратко означава в рамките на един процес срещу един ответник и с една и съща фактическа обстановка да се предявят искове от множество ищци.

Цена на иска за всеки един ищец е определена на база минималната държавна такса, която е в размер на 50лв. т.е. дали ще предявим иск за 1 лев или за повече, до размера на минимума държавната такса, е все 50лв.

Цена на иска за всеки ищец в размер на 1 000лв.

Такси и разноски – 100лв.

Държавна такса – 50лв

Разноски по обработване на документацията, такси за банков превод и адвокатски хонорар в размер на 50лв.

За адвокатския хонорар ще бъде издадена данъчна фактура с включено ДДС на всеки ищец, а всички разноски ще бъдат претендирани в процеса от ответника.

Срок за изпращане на документи до 30.10.2019г.

Моля, спазвайте точно инструкциите, т.к. поправянето ще затрудни неимоверно работата.

Попълвайте и подписвайте документите само със СИН химикал.

По-долу слагам линкове с бланки за изтегляне и попълване на документи.

Справка дали ви има в изтеклите бази данни, можете да направите в сайта на Биволъ или в сайта на НАП. След като направите справка, моля копирайте справката/СМС разпечатайте, за да приложите копието към документите.

Ако имате възможност и желание, можете да направите дарениевъв връзка със защитата, като моля да имате предвид, че всяка стотинка ще бъде декларирана пред ответника НАП, а върху даренията се дължи данък.

IBAN:

BG85STSA93000023078643

PayPal:

https://paypal.me/nikolayhadjigenov

Дарения по посочената банкова сметка или PayPал с изрично посочване, като основание за плащане:

Дарение правозащитна дейност НАП leaks  

Както и предишния път дарените суми ще бъдат оповестени заедно с начина им на разходване.

Дарения ще са необходими, доколкото размерът на адвокатския хонорар е определен на база крайна сума разноски от 100лв., от които прогнозните разходи са минимум 60лв., но фиксираната граница от 100лв. ще позволи в процеса да се включат, колкото се може повече хора.

Бланки документи:

  1. Адвокатско пълномощно
  2. Декларация
  3. Контакти + to do list
  4. Разноски

Изпращайте само пълния комплект в 3 екземпляра документи на хартия на следния адрес:

гр. София 1000, ул. „Лавеле №11“, ет.2, ап.4;

Адвокат Николай Хаджигенов, телефон 088/8844566

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.