Аз не разбирам как и защо не се разбира едно елементарно нещо? Когато една партия не спечели изборите, нейният лидер подава оставка и отстъпва мястото си на друг, защото е загубил изборите Такава е практиката в цивилизования свят. У нас не е така.

ГЕРБопитеците изгубиха изборите, но Главатря на шайката им си остава началник.
БСП изгуби изборите, а Корнелия си притежава партията.
Така стоят нещата и в ДПС, ИТН, "Възраждане" както и в извънпарламентарните "Атака", ВМРО, НФСБ, "Воля" и пр. пършиви партийни структури и формации.

Логиката лидерът на декласираната на избори партия да се оттегли, да остане в опозиция и да не влезе в парламента е елементарна - не са успели лидерът и ръководството на партията и тя се нуждае от подмяна и кръвопреливане, за да може партията да продължи напред. У нас тази логика е невалидна и според мен това е една от основните причини за разврата и перверзиите между парламентарните и извънпарламентарни мераклии за управници. Другото е политически инцест и е отвратително.

И няма да имаме нормален политически живот, парламентаризъм и демокрация, докато това безобразие не се прекрати. Тази елементарна логика би трябвало да бликне и да покълне от низините на всяка една партия.

Любо Кольовски

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.