На 05.10.2024г. от 12:00 часа на площад “Тройката” (пред магазин “Триа Сити Център”), за петнадесета поредна година клуб по български народни танци „Чанове” организира своя „Есенен форум” по повод рождения си ден - мероприятие, в което участие ще вземат групи от клуба от цялата страна и ще се проведе по следната програма:

-    11:00 часа – дефиле от “Часовника” (пред хотел “България”) до площад “Тройката” (пред магазин “Триа Сити Център”)
-    12:00 часа – представяне на клуба на площад “Тройката” (пред магазин “Триа Сити Център”)
Събитието няма състезателен характер, а има за цел популяризиране на българския танцов фолклор и дейността на клуба в града.
Клуб по български народни танци „Чанове” е създаден през 2005г. в гр. София от Милена и Костадин Господинови. За деветнадесет години живот клуба се разраства и в момента е единствен в България представен в шест града - София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Чирпан и Костенец. Клуб “Чанове” наброява над 1000 души в цялата страна.
През април 2010г. стартирахме първото онлайн радио за фолклорна музика - “ЧАНОВЕ”. Вече осемнадесет поредни години организираме и Семинар по български народни танци за желаещи от цялата страна.
     В Бургас клуба съществува от 2009г. под ръководството на Албена и Севдалин Трендафилови и се радва на голям интерес. Началото бе положено октомври 2009г. в ОУ „Любен Каравелов” в ж.к. “Възраждане”, където продължават и до днес. В момента репетиции се водят и на още три места – ДГ „Ханс Кристиян Андерсен”(нов корпус) в ж.к. Лазур; ДГ „Звездица Зорница” в ж.к. „Зорница“ и в сградата на ТПК „Черноморка“ (на кръговото движение на „Трапезица“) в ж.к. Братя Миладинови. Клубът взема активно участие в много от мероприятията на Община Бургас, подпомага различни благотворителни каузи, представя се отлично в много фестивали в цялата страна – Варна, Русе, Малко Търново, Пазарджик, Казанлък, Поморие и други.
Нови групи за начинаещи, които стартират през м. септември и м. октомври:
На 23.09.2024 /понеделник/ – всеки понеделник и сряда от 19:30 до 20:30 часа в ТПК “Черноморка” (на кръговото движение „Трапезица“) в ж.к. Братя Миладинови;
На 01.10.2024 /вторник/ – всеки вторник и четвъртък от 19:30 до 20:30 часа в ДГ „Ханс Кристиян Андерсен” (нов корпус)  в ж.к. „Лазур“;

Повече информация можете да откриете на нашия сайт – www.chanove.com.

Тази година решихме да подпомогнем благотворително Лазаринка Стоянова Бончева – майка, която    страда от „остра моноцитна левкимия“ и се нуждае от средства за лечение. В деня на мероприятието ще има кутия за набиране на средства, които ще преведем по сметка. Мотото на форума ще бъде „Чанове с добри сърца“. Подробности за кампанията може да откриете на следния адрес:
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=3078828405616839&id=100004...
Сметката е: BG67STSA93001526766274 – банка ДСК
„ЗДРАВЕЙТЕ ПРИЯТЕЛИ, ПОЗНАТИ, НЕПОЗНАТИ И ВСИЧКИ ДОБРИ ХОРА! ВИЕ СЕ ОБЕДИНИХТЕ И ПОМОГНАХТЕ НА КРИСТИН ДА ИМА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ. НЕЙНАТА БИТКА ПРОДЪЛЖАВА!
НО СЕГА ВНИМАНИЕТО НЕ Е ВЪРХУ НЕЯ!
БОРБЕНАТА Й МАЙЧИЦА НЕ СЕ ЧУВСТВАШЕ ДОБРЕ ОТ МЕСЕЦ. ПРЕДИ ДВЕ СЕДМИЦИ БЕШЕ НАСТАНЕНА В БОЛНИЦА-ХЕМАТОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ С ВСЕКИ ДЕН СЪСТОЯНИЕТО Й СЕ ВЛОШАВАШЕ И КРЪВНИТЕ ПОКАЗАТЕЛИ ПАДАХА. ВЗЕТА Й Е КРЪВ, ИЗПРАТЕНА В СОФИЯ В НАЦИОНАЛНА ХЕМАТОЛОГИЧНА БОЛНИЦА С НАДЕЖДА ЗА ДОБРИ НОВИНИ.
УВИ, НА 7.08.2024 В 20:30Ч. ИДВА ЛОШАТА ВЕСТ. ДИАГНОЗАТА Е "ОСТРА МОНОЦИТНА ЛЕВКИМИЯ".
НЕКА ОТНОВО ГИ ПОДКРЕПИМ, ЗАЩОТО СА НУЖНИ СРЕДСТВА ЗА ЛЕЧЕНИЕТО, КОИТО НЕ СА ПО СИЛИТЕ НА СЕМЕЙСТВОТО И НАЙ - ВЕЧЕ ДА ПОДКРЕПИМ КРИСИ, ЗАЩОТО ИМА НУЖДА ОТ МАЙКА СИ В НЕЙНАТА ЛИЧНА БОРБА!
В ПРЕДВИД СЪСТОЯНИЕТО НА МАЙКА Й В МОМЕНТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТКРИЕ ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА, ЗА ТОВА ВСЕКИ, КОЙТО ИМА ЖЕЛАНИЕ ДА ПОМОГНЕ МОЖЕ ДА ГО НАПРАВИ НА ЛИЧНАТА СМЕТКА НА МАЙКАТА НА КРИСИ!
Лазаринка Стоянова Бончева
BG67STSA93001526766274
Банка ДСК

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.