Леонардо ди Каприо се присъединява към звездния състав на "Killers of the Flower Moon" по криминалния трилър на Дейвид Ган и сценарий на Ерик Рот

Робърт де Ниро води преговори, за да работи с легендарния режисьор Мартин Скорсезе над следващия му филм "Killers of the Flower Moon", съобщи Контактмюзик, цитирана от БТА. Проектът е криминална драма за разследването на ФБР на поредица от мистериозни убийства на територията на индианско племе в Оклахома.

Седемдесет и пет годишният холивудски актьор и една година по-възрастният от него режисьор се готвят да работят заедно над 10-и филм, когато се съберат за снимките на "Killers of the Flower Moon", който е базиран върху криминалния трилър на Дейвид Гран. 

Де Ниро ще се присъедини към 43-годишния Леонардо ди Каприо в актьорския състав, а автор на сценария е Ерик Рот. Скорсезе ще е не само режисьор, но и един от продуцентите на филма. Ди Каприо и Скорсезе са свързани с проекта от 2016 г., когато студиото "Имперътив ентъртейнмънт" получи правата върху бестселъра.

Действието в книгата се развива през 20-те години на миналия век в Оклахома и описва историята на индианско племе, което става най-богатото на глава от населението в света, когато в земите му е открит петрол. Това води до избиването на въпросните индианци един по един. Историята за мистериозните убийства на племето се превръща в първото голямо разследване на убийства от ФБР. "Killers of the Flower Moon" е възможност да се проучи грозната реалност зад американската експанзия в Средния Запад.

"Когато прочетох книгата на Дейвид Ган, си казах, че трябва да я пренеса на големия екран - заяви Скорсезе миналата година, когато се захвана с осъществяване на проекта. - Развълнуван съм, че ще работя с Ерик Рот и Леонардо ди Каприо." Това бележи шестия им общ филм заедно. Ди Каприо и Скорсезе работиха заедно над лентата "Вълкът от Уолстрийт" от 2013 г., за чиято роля Ди Каприо получи номинация за "Оскар" за най-добър актьор.

Очаква се Скорсезе да започне работа по филма, след като завърши предстоящата си гангстерска драма "Ирландецът". Снимките са планирани да започнат през пролетта 2020 г. 

Робърт де Ниро се е снимал в 9 игрални и един документален филм на Скорсезе от 1973 г., включително в "Коварни улици" и "Шофьор на такси" от 70-те години на миналия век и в "Добри момчета", "Нос страх" и "Казино" от 90-те.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.