Правителството ще оцелее, ако партиите в коалицията се обединят около проблемите на хората и покажат ясни резултати в решаването им. Това каза пред журналисти днес президентът Румен Радев.

За освободените моряци от кораба "Царевна", Радев заяви:

"Най-важното е нашите моряци, които бяха блокирани в украинските пристанища, да се приберат живи и здрави в България. Работи се усилено по този въпрос и нека оставим коментарите, когато това бъде факт."

За Северна Македония и слуховете, че правителството на Кирил Петков ще вдигне ветото на България на 24 май

"Не престават твърденията, че правителството се готви преждевременно да вдигне ветото за началото на преговорния процес на Република Северна Македония за ЕС. От друга страна правителството постоянно дава уверения, че ще се спазват всички постигнати до момента договорености, които изразяват нашето национално съгласие и позиция по този въпрос, и очаквам това да бъде наистина така."

За спецправосъдието

С дейността си специализираното правосъдие не дава солидни аргументи в своя защита. Напротив, през годините всички станахме свидетели на смачкани досъдебни производства, откази от досъдебно производство по знакови случаи и преследване на неудобни хора в политиката и бизнеса.

Относно въвеждането на хартиените бюлетини, но и запазването на машинния вот

"Мястото, където следва да бъде взето решението дали да се върнат хартиените бюлетини, е парламентът. Но нека си спомним, че България беше шампион в Европа, че дори и в света, по процент невалидни бюлетини, по сгрешени и поправени протоколи и по опашки в края на изборния ден. Машинното гласуване сложи край на всичко това."

За протеста на пътищарите

"Държавата трябва да бъде пример за изрядност в плащанията, но и образец при сключването на договори. Именно договорите в строителството разклатиха силно доверието в качеството на строителството, цената, която се заплаща и обема на извършените дейности. За проблемите в пътния сектор е необходимо спешно решение, но тези принципи следва да бъдат водещи."

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.