Основната причина, поради която част от гражданите не вярват за коронавирус е, че по принцип нямат доверие на правителството. Ние не вярваме, че изборите ни са честни, а как да повярваме, че "яко ще се мре"?

Ето, че истерията с чувалите с трупове, която преживяхме през април, ни се стоварва отново като факти за починали лекари и учители. Това се коментира от сутрин до вечер по телевизиите и в резултат хората не гледат телевизия.

Страхуващият се човек е уязвим. Стресът от това дали ще се разболеем, дали ще има място в болницата за нас, дали ще има лекари, ни прави по-податливи на всякакви болести.

Тъй като Борисов е зает да милва крави и трактори, време е лекарите да излязат и да повторят простичките правила, които трябва да се спазват, но без истерията и плашенето, а с грижа и авторитет.
Без значение кой в какво вярва, вече стигнахме до етапа, който ни озверява едни срещу други. За да запазим човешкото в себе си остава да повярваме на професионалисти, които ни трябват, за да тушират стреса, които някои хора изпитват.

Ковидкризата ще мине все някога, а ние трябва да сме запазили разсъдъка и човещината. Иначе това, което имаме като управление в момента, се възползва от страха на хората и прави всичко, за да се задържи на власт, независимо, че повече от 10 години убива бавно държавността и страната с кражбите и корупцията.
Сега сме длъжни да запазим ума си бистър и да оцелеем до изборите, когато и да са те!
Стресът и страхът не помагат!

Така коментира новата ковид-вълна на заразата общинският съветник на Варна Стела Николова.

Сходно мнение споделя и нейният колега в София Методи Лалов. Ето какво пише той по казуса:

"Правителството на Бойко Борисов, което гази правото и демокрацията като трактор, съвсем логично загуби своята легитимност. По същия начин и парламентът, председателстван от Цвета Караянчева.

Хората вече не вярват на тези управляващи, поради което и последните не могат да приложат ефективни мерки в рамките на епидемията от COVID-19. Гражданите се противопоставят на всяко решение, предложено от Борисов, дори и в редките случаи, когато то е смислено. Те не се опират на държавата, а разчитат на лична отговорност и самодисциплина. Това обаче никога не е достатъчно, защото винаги има хора, които нарушават правилата.

#Оставка, мутри!"

Карикатура: Христо Комарницки, в-к "СЕГА"

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.