"Борисов участва в кампанията, днес той раздава пари от бюджета за 2020 година като обеща на жителите на Търговище море, обещава увеличение заплатите догодина", заяви кандидатът за евродепутат от "БСП за България" Иво Христов

Истинският залог на тези избори е дали ще се създаде нова политическа ситуация в страната в резултат от победата на БСП, изтъкна той в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Коя от двете големи партии ще надделее, това е вътрешно-политическият залог на този вот, подчерта Иво Христов и заяви, че дори и да стане евродепутат няма да напусне вътрешната политика, тъй като остава председател на Стратегическия съвет на президента Радев.

В отговор на въпрос дали премиерът участва в предизборната кампания, както твърди БСП, Иво Христов заяви: "Борисов участва в кампанията, днес той раздава пари от бюджета за 2020 година като обеща на жителите на Търговище море, обещава увеличение заплатите догодина".

"В провинцията се е вселил страха в душата на българина, дори в хора от интелигенцията. ГЕРБ е вселил страх. Това не е нормално. У нас се е установила икономика на порока. Игрални зали има във всички малки населени места в България. Българинът е много отчаян, щом прибягва до търкане на билетчета и хазарт", разказа Христов впечатленията си от предизборните обиколки из страната.

"С общи пари се купуват избори. Сега Борисов триумфално раздава пари пред камерите. В страната има всеобща поквара и корупция", посочи Иво Христов.

Припомняме, че днес в Шумен Бойко Борисов обеща, че наесен от Търговище ще се стига по магистралата до морето. По-късно премиерът се среща със земеделците и им съобщи, че е започнало изплащането на отпуснатите 3.2 млн. лв. държавна помощ за тютюнопроизводителите в района. 

На въпрос - как ще коментира това, че идват не само европейски, но и местни избори, Борисов обясни много спокойно: „Идва и Коледа. И Нова година. Пак ще дадем коледни надбавки на пенсионерите, както дадохме великденски. Нищо, че и това не го отчитате, но и там отидоха над 50 млн. лв. Ще направим добър бюджет с 10% увеличение на заплатите на целия сектор, както тази година“.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.