"Служител от пресцентъра на Министерството на отбраната е сред хората, разпространявали фалшиви новини как ще бъдат отнемани деца от родителите им. Това потвърди вицепремиерът Томислав Дончев в Министерския съвет след края на редовното правителствено заседание. Дончев заяви, че е разговарял по темата с вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов и той е обещал, че ще вземе мерки.

В организирането на истерията са участвали както външни фактори, така и български политици, чиновници и евангелски пастори, заяви още Дончев. Това е кампания, която продължава с месеци, добави той и също призова медиите да помагат за информиране на хората и прекратяване на истерията, която доведе до отказ на родители да пращат децата си на училище в Сливен и Ямбол.", продължават да помпат балона на истерията управниците, под услужливия акомпанимент на медиите, коментира новината журналистът Любо Кольовски. 

Аз нямам обяснение на всичко това. Та нима премиерът и антуражът му не разбират, че ги вкараха в един тъп и неграмотно създаден сюжет? Или те са автори на тоя бездарен сюжет, защото той обслужва само и единствено тях, като уж им създава ореол на бюрократи, загрижени толкова много за населението, че дори страдат и за ромските деца, които не ходят на училище и уплътняват масата на настоящата и бъдещата циганска престъпност? Иначе сюжетът е привлекателен за любителите на турските сериали, пише още Кольовски.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.