Преди минути премиерът-Шут пак се разбърбори и съобщи, че е разпоредил на депутатите си (?!) да поправят бюджета между първото и второто четене и да вдигнат заплатите на медиците и полицаите. На лекарите с 600 лв., на сестрите с 350 лв., на полицаите си - с 15%. Тоя няма да разбере, че не парите са № 1 в бюджета. № 1 е тяхното правилно разпределение и управление.

В края на малоумното си изявление, Бойко не е пропуснал и възможността да отвърне на критиките на президента:

"Не приемам оценки от човек, който наруши изричните препоръки на ген. Мутафчийски учението на "Корен" да не се провежда. ВМА е пълна с военни и продължава да ми се размахва юмрук - с какво право? И аз мога да отговоря подобаващо, но това няма да помогне на държавата.
Редовните избори наближават, тогава ще си премерим възможностите и ще стане ясна оценката на хората. Гарантирам, че кабинетът ще осигури финансов ресурс до ноември догодина, за да преминем през кризата и да има стабилност. Продължаваме да работим върху мерките, за да помагаме на хората", завърши Борисов.

От тия брътвежи излиза, че маневрите на полигона в "Корен" са били под командването на Радев, а не на вицепремиера и министър на отбраната Каракачанов, който също присъства на учението, въпреки препоръките на шефа на ВМА ген. Мутафчийски.

Любо Кольовски

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.