До края на следващата седмица генералният директор на БНР да подаде оставка. Такъв апел отправи СЕМ към Светослав Костов след безпрецедентното спиране на програма "Хоризонт" на 13 септември, а също така и заради цензурирането и натиска - Силвия Великова да не отразява протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор.

"Ако до една седмица не подаде оставка, ще пристъпим към административно наказателни действия и внасяме проект за нея и се гласува" разясни процедурата шефът на СЕМ София Владимирова.

Пред "Дневник" малко след решението Светослав Костов е казал, че няма да подаде оставка си. Научих, че са готови да стартират процедура, така че нека да я стартират, лаконичен беше директорът, пише медията.

Решението на СЕМ, оповестено от неговия директор София Владимирова, гласи:

„Давам си ясна сметка, че сме на прага на предизборна кампания, което усложнява ситуация. Но не може в БНР да звучи „Let it be” в знак на протест срещу ръководителя. Очевидно е, че доверието на СЕМ в неговото ръководство е загубено. По-лошото обаче е, че е загубено и доверието на работещите в радиото. Отговорност се поема само по един начин – с оставка. И аз очаквам генералният директор на Българското национално радио да поеме своята отговорност по този начин. Това е моят призив към него.”

На заседанието днес на СЕМ присъстваха София Владимирова, Розита Еленова, Ивелина Димитрова, Галина Георгиева. Поради отпуск отсъства Бетина Жотева. Именно заради това, че СЕМ не е в пълния си състав, председателката София Владимирова обясни, че не могат да гласуват оставката на Светослав Костов. Затова днес от регулатора призоваха той сам да освободи поста. 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.