Деца от две театрални школи от Бургас и Поморие ще изнесат представления във Вашингтон, САЩ. Това ще се случи  в заключителния концерт на Фестивала на младежкото авторско творчество, който ще се проведе на 20.11.2022 г. 

Поканата идва от Асоциацията на българските училища в Америка (АБСА).  Децата от театрална школа „Усмивка“ към НЧ „Фар 1946“ - Бургас и ТС „Светулка“ към НЧ „Светлина 1939“ - Поморие с художествен ръководител Румяна Кралева ще представят спектаклите „Пук“ и „Ян Бибиян".

През май 2022 година малките театрали участваха в проекта "Книгите оживяват", реализиран от Сдружение „Общество за духовни изяви“ и др.

През лятото журито на фестивала в САЩ отличи двата спектакъла. В резултат на това през ноември българските деца във Вашингтон, Филаделфия и Ню Йорк ще видят на живо таланта на своите връстници от Бургас и Поморие.

Асоциацията на българските училища в Америка (АБСА) е учредена на 24 декември 2018 г. в Олимпия, щата Вашингтон. Към настоящия момент тя обхваща 43 български съботно-неделни училища – партньори, които осъществяват дейност на територията на САЩ. Една от целите на АБСА е да подпомага различни инициативи за подкрепа на българското образование и култура в Америка.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.