ДАНС влезе в Държавната агенция "Автомобилна администрация" в Пловдив. Операцията се провежда от сутринта. Част от служителите са отведени за разпит, но няма данни за задържани. По непотвърдена информация акцията е свързана със сигнал за корпоративно изнудване.

Иззето е голямо количество документация и няколко компютъра. За разпит са отведени хора от ръководството на пловдивската структура на ДАИ. Все още не е потвърдено дали има арестувани, съобщава Dir.bg

"Информацията, която се появи по-рано в електронни медии е, че акцията на ДАНС е свързана с проверка на автошколи за фиктивно обучение на бъдещи шофьори, не е достоверна", съобщи пред БНТ старши комисар Йордан Рогачев, директор на полицията в Пловдив. Школите се проверяват от Икономическата полиция в града.

"Това е съвсем отделна операция на Държавната агенция "Национална сигурност", за която ние не сме уведомени и няма общо с полицейското разследване от няколко седмици за нарушения и злоупотреби в няколко пловдивски автошколи", добави полицейският шеф.

  

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.