"Докато изпълнявате заръката на деня, кабинетът тегли дълг за милиарди .Вие докато се тълпите тука, половин милиард дълг е взело правителството. Днес половин милиард, миналата седмица половин милиард и вие докато се тълпите тука, вече милиард и половина за по-малко от 30 дена." Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на излизане от Софийска градска прокуратура, където бе на разпит. Той отказа коментар за разпита, тъй като е подписал декларация да не разгласява данни от разследването.

Борисов обаче обърна внимание върху дълговете, които трупа правителството на Кирил Петков. Да видим дали довечера ще има в новините за новия половин милиард дълг, посочи Борисов и благодари на медиите за интереса. 

"Три пъти по-високи са лихвите, лихви ще минат половин милиард за година. Докато вие изпълнявате заръката на деня, се подписа в Гранитна зала сделка за милиарди в присъствието на премиера", посочи Борисов, като припомни подписания миналата седмица в присъствието на министър-председателя Кирил Петков Меморандум за сътрудничество с американска фирма за над 1 милиард лева.

"Оправданието на Асен Василев беше, че не трябва да проверява, защото имало човек от американското посолство", посочи той за подписването на меморандума, като попита къде са службите.

Снимка: Дарик

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.