Coca-Cola също следи внимателно случващото се в сектора с марихуана

Експлозивният растеж на Tilray през тази седмица - 29% до вторник, направи канадския производител на канабис номер едно по пазарна капитализация. Компанията изпревари досегашния лидер Canopy Growth, която досега носеше титлата най-голямата публично търгувана компания за марихуана.

От приключването на търговията във вторник акциите на Tilray са на стойност 14,44 щатски долара в сравнение с Canopy Growth - $10,91, благодарение на отбелязания ръст от над 800% след първичното публично предлагане на книжа на компанията през юли.

Във вторник акциите на Tilray нараснаха с 29% след новината, че е одобрена като първата компания за канабис, която ще изнася законно трева за САЩ за клинично проучване за лечение на тремор в Университета Калифорния Сан Диего.

Книжата отбелязаха още 40% ръст в търговията преди пускането на пазара в сряда, след като изпълнителният директор Брендън Кенеди се появи в предаването "Mad Money" на CNBC във вторник вечерта. Той каза пред водещия Джим Креймър, че Канада е само върхът на айсберга, когато става дума за пълната легализация на марихуаната.

"Мисля, че ще видите марихуаната ще бъде легализирана в още една - трета страна, до 12 месеца, и това е истинската възможност", каза той. "Не става дума за Канада - за всички страни, които ще я последват".

Извън фармацевтичните продукти, възможностите за ръст в бизнеса с канабис идват от сделки с големите компании за напитки - като Constellation Brands, глобалният конгломерат зад бирата Corona, която притежава 8,5% от акциите на Canopy Growth.

Наскоро излезе информация, че друг гигант в бранша с напитки - Coca-Cola, също следи внимателно сектора с марихуана.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.