Трима студенти в Бургас получиха стипендии от АТАКА. Те бяха връчени от председателя на партията Волен Сидеров и водача на евролистата на АТАКА д-р Георги Димов. С помощта младежите ще продължат образованието си.

„В Бургас партия АТАКА прави това, което и в цялата страна. Помагаме на млади хора, които искат да учат и да останат в България – това е нашата идея, това е нашата кауза”, каза лидерът Волен Сидеров и уточни, че цялата листа на АТАКА с №14 е от млади хора, избрани от зрителите на АЛФА ТВ. По думите му „Политическа академия” е бил успешен експеримент, с който АТАКА реално показа как може демократично да се подрежда листа, без партийната централа да се налага. Посъветва и другите партии да приемат този модел. „Ние ще продължим така, ще го пробваме и при други избори. Оставяме хората да избират, те да посочват”, увери Сидеров.
Младият водач на евролистата на АТАКА д-р Георги Димов посочи, че у нас основните проблеми са демография и доходи. „Обезлюдяване на цели райони извън София, младите хора напускат страната, за да работят в чужбина за повече пари и то не по специалността си. В България здравото християнско семейство вече е разбито. Бабата и дядото гледат внуците, родителите се мъчат зад граница”.

Д-р Димов напомни, че АТАКА, за разлика от останалите партии, които правят скъпи и шумни концерти, входира призив към председателя на Еврокомисията Юнкер за еднаква минимална заплата във всички страни – членки на ЕС. По думите му това ще върне младите българи обратно в България. Кандидатът за евродепутат призова всичките партии в България, вместо да правят скъпи кампании, да бъдат така морални да подкрепят младите да се развиват у нас.
Второкурсничката Дарина, която учи бизнес информационни системи, благодари на АТАКА за стипендията и сподели, че ще остане в България.
„Инициативата на партия АТАКА не само че ми харесва, но съм и приятно изненадан, че се мисли за нас, младите”, сподели Антон, който учи компютърно администриране на софтуерни приложения.
Детелина, която изучава компютърни системи и технологии, благодари за стипендията и пожела инициативата на партията да продължи.
АТАКА помогна за образованието на младежи още в Плевен, Русе, Велико Търново, Варна, Пазарджик, Стара Загора и Ботевград.
 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.