От телевизора беше съобщено официално на целокупното народонаселение, че държавата ще ДАДЕ едни пари на бизнеса, а той, бизнесът да си прави сметката и да не съкращава работници. Ако някой е съкратен, да ходи и да си търси парите от бизнеса, защото той, бизнесът е ПОЛУЧИЛ едни държавни пари.

Да де, ама, не били компютри, а - компоти.

И нямало да дадат едни пари на "бизнеса", а ще дадат едни пари:

1. На ОПРЕДЕЛЕНИ (малко на брой) сектори, при това не на всички работодатели от тези сектори, а и не 100%, а 60% от заплатите, пък за останалите 40% и за осигуровките работодателите да се оправят някак си. Па и ще ги дадат за 1 месец срещу условието в следващите три месеца да няма ни един съкратен във фирмата Х.

2. На ЕДНА БАНКА, която макар и държавна, знаем основно чий бизнес обслужва (обществена тайна е, дет`се вика). (Делян Пеевски - бел. р.)

Та, много хубаво се леят от телевизора, ама, тия, дето се леят, да пообиколят малко предприятията и да видят за какъв ужас иде реч.

И да спрат да нахъсват народонаселението срещу лошия бизнес, който "спекулира" с кризата и иска да далавераджийства с държавни пари, защото това не отговаря на обективната истина. Защото рано или късно и тази криза ще приключи, и тогава тези, дето сега се леят от екрана, ще очакват данъчни постъпления от същия този "лош" бизнес,... ако го има!

Видно управлението няма намерение по НИКАКЪВ начин да подкрепи реалния бизнес, затова е най-добре просто да излезе и да го декларира ясно. Защото и това е някакъв ориентир за клетия български бизнес - поне да знае да не чака. По-добре ужасен край, отколкото ужас безкрай!

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.