В Етнокухнята на музея този петък ще видите приготвяне на специалитет, характерен за шопската софра, следвайки първоначалната си идея да се представят традиционни, но лесни ястия. Как се прави шопски хайвер ще ви покаже журналистката Диана Фъртунова, която е и ненадминат майстор кулинар по отношение на традиционните български гозби.

Доказала се в редица професионални сфери, Диана от години живее в Бургас, но е родена в София и с носталгия си спомня за шопската кухня.

Разядката няма нищо общо с истинския хайвер, но тъй като консистенцията й е по-скоро зърнеста, наподобява хайвера и се предполага, че затова е наречена така.

Приготвянето й е лесно, но вкусът е неповторим. Сервира се най-често намазана върху филия като закуска или предястие. Със сигурност ще стане любима рецепта за мнозина, тъй като не отнема много време за приготвяне, а в същото време се счита за едно от най-вкусните и популярни традиционни ястия от шопския регион.

Заповядайте да я опитате на 19 юли, петък, от 11 ч. в Етнокухнята в двора на Етнографския музей. Той се намира в центъра на Бургас на ул. „Славянска“ 69.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.