На 28.08. (сряда) от 11:00 часа в Етно кухнята на РИМ Бургас на улица „Славянска“ 69 ще представим една вкусна и добре позната на много поколения закуска.

 Тя се приготвя от домашно точени кори, а плънката ѝ може да бъде различна – сирене, извара, кайма, зеленчуци. Сетихте ли се? Става дума за гюзлеме. То е част от турската кухня, но все по-популярно и у нас. На много места се приготвя върху сач, за да се получат малки черно-кафяви петна. 
Недка Стоянова, която е на 74 години от бургаския квартал „Долно Eзерово“, ще ни покаже как прави гюзлеме по рецептата на нейната прабаба. Тайната за приготвянето на вкусното тестяно изделие се предава от поколение на поколение в нейното семейство, а рецептата не е променяна до ден днешен.
Очакваме Ви, ще е вкусно!

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.