В сутрешния блок на Нова тв кметът на община Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов изрази положителна налгаса за изхода от предстоящите избори за кметове и общински съветници. Той е влиза в битката за четвърти мандат в областния град, като е убеден в победата си.

Запитан как ще се казва новият кмет на Бургас, Николов отговаря: „Кметът на Бургас ще се казва Димитър Николов".

За кандидатурата на своята колежка и оспорваната битка, която се очертава с Мая Манолова в София, Николов коментира:

„Предполагам, че избирателите ще изберат г-жа Фандъкова. Мисля, че може и да не се стигне до балотаж. Постигнатото до този момент в София и големите промени, на които сме свидетели, дават основание Фандъкова със самочувствие и с една добре балансирана кампания да спечели доверието от първи тур.”

"Местният вот е изключително мажоритарен, защото предизвикателствата в отделните общини са много различни. Хората основно залагат и разчитат на доказани хора, хора с биография, хора, които им вдъхват спокойствие, че ще ги поведат в правилната посока", допълни Николов.

"В случая местните щабове са важни. Нямам как с централен щаб да се дават конкретни наставления. През последната седмица имаше множество срещи във всички структури на страната. Навсякъде се усещаше изключителен позитивизъм", категоричен е кметът на Бургас.

Относно ремонтите в София, които бяха поводи за оставки в Столична община, множество протести на граджданите и обвинения на прокуратурата, Николов очаквано оправда Фандъкова:

„В големите градове е нормално при толкова много значими ремонти и проекти да се получават слабости в детайлите на изпълнението на тези ремонти. Със сигурност, не само в София, но и във всички големи градове, може би следващото управление ще наблегне именно на контрола.”

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.