„От моя страна тема няма. Аз съм готов да сме заедно. Не съм разговарял с Ахмед Доган. От моя страна всичко е направено, за да бъдем заедно. Оттук нататък той е на ход. С д-р Доган никога няма да си простим, ако ДПС се разцепи по оста Доган-Пеевски". 

Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски пред медии след срещата с част от областните ръководители на партията. 

Областните председатели на ДПС призоваха за пълно обединение между Делян Пеевски и Ахмед Доган, каза съпредседателят на движението Делян Пеевски след среща с тях в столичния хотел "Маринела". По думите му те са поискали партията да бъде цяла, а не разрушена "от някакви си деребеи" и добави, че част от тях са били заплашвани, за да не присъстват на днешната среща. Пеевски заяви, че по случаите ще бъдат подадени жалби в областните дирекции на МВР.

"Колегите призоваха за пълно обединение между г-н Доган и мен. Никой не може да си позволи няколко дерибеи да рушат партията. Надявам се да бъдем заедно. ДПС постигна резултати да е втора партия и никой не може да си позволи това да го счупи", подчерта Пеевски.

Делян Пеевски посочи, че е поканил на срещата Джевдет Чакуров, но той е отказал.

"Чакъров е звънял на колегите да не идват на сбирката. Аз му се обадих да дойде на сбирката. Не му прави чест. Колегите са натискани от няколко дерибеи", продължи той и уточни, че колективните органи работят по устав.

"Призовавам Доган, готов съм да се срещнем. Не могат хората да бъдат заплашвани. По надлежния начин ще си подадем жалби", разкри Пеевски.

"Колегите ни призоваха да се опитаме да направим втория мандат. Ще пуснем писма до партиите. Ако видим, че от писмата има мнозинство, взимаме мандата и продължаваме. Аз няма да бъда кандидат за премиер. Българските граждани искат правителство. Готов съм да обсъдим в парламентарната група какво ще правим и кой ще вземе мандата", каза съпредседателят на ДПС.

"Това е председателски съвет. Посъветваха ни нашите областни структури да направим правителство", сподели още той.

Представител на ДПС-Търговище призова за единство и обяви, че при тях проблемът е Джейхан Ибрямов.

Областният ръководител на Пловдивска област също обяви, че е имало натиск върху тях.

"Не може този натиск да продължава. Трябва да бъдем обединени. Призовавам д-р Доган за обединение. Няма да си позволим и двамата, ако партията се разцепи по оста Доган-Пеевски", завърши съпредседателят на ДПС.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.