Собственик на пътностроителна фирма, която активно е участвала в строежа на магистралите, е изнесъл в ОАЕ (предполага се в Дубай - б.а.) 21 милиона. Бивш министър на вътрешните работи в правителство на ГЕРБ е работил срещу заплащане за известен наркотрафикант, докато е бил на ниските нива в йерархията на ведомството, и за това съществуват документи. Това заяви в „Лице в лице“ по бТВ служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

Бойко Рашков допълни, че има и документи, с които се е запознал в петък, от които ставало ясно, че министър на вътрешните работи в правителство на Бойко Борисов е имал контакти и е бил на заплата при известен наркотрафикант.

„Има много сигнали за купуване на гласове, както бе и на предходните избори. Тези сигнали са главно за опити и купуване на гласове от две основни партии – ГЕРБ и ДПС.“

Осветли на въпрос на водещата служебният вътрешен министър Бойко Рашков пред „Лице в лице“. Той допълни, че това се случва със заплахата.

Шеф на пътностроителна компания, чиито работници протестират заради неплатена, но извършена работа, пък изнесъл от началото на годината 21 млн. лв. за Обединените арабски емирства. Емисари на партиите ГЕРБ и ДПС купуват гласове с пари, чийто произход е неясен. Тези заявления направи служебният вътрешен министър Бойко Рашков в интервю за Би Ти Ви.

Той съобщи, че с подробности за първите два случая обществеността ще бъде запозната много скоро, а за покупко-продажбата на гласове вече е била многократно информирана. Той цитира експертни оценки, според които на последните избори през юли криминалният вот е свален с около 30% благодарение на действията на МВР. "Неслучайно критиките идват основно от ГЕРБ и ДПС, защото там въздействието на МВР оказа най-силно влияние да намалим криминалния вот", каза Рашков. добави, че въпреки протестите на ДПС в Брюксел за натиск от вътрешното министерство върху гласоподавателите, досега нито един сигнал за нарушение на полицията не е бил даден в прокуратурата. Според него купуването на гласове върви и с принуда и с разнообразни заплахи. "Чакам структура в Брюксел да дойде да провери тези сигнали (на ДПС), за да представим и ние материали, с които разполагаме", добави министърът.

"Един известен пътен строител е превел в Обединените арабски емирства от началото на годината 21 млн. лв. във връзка с неговата дейност. Това не е единичен случай. Както по този случай, така и за много други е време обществото да се запознае с фактологията", каза Рашков. Добави в отговор на допълнителни въпроси, че става дума за собственик на една от фирмите, чиито работници протестираха пред Министерството на регионалното развитие, защото трудът им е останал незаплатен. Обеща до дни да даде повече информация и добави, че
"не всяка фирма е можела да влезе в кръга на благоразположение на правителството и да получи суми в куфарчета".

След това Рашков разказа, че служител на МВР от по-ниски нива е установен с доста известен наркотрафикант като има данни, че е получавал заплащане от наркотрафиканта. Впоследствие служителят се е издигнал до поста министър по времето на кабинета "Борисов". "Материалите са в МВР и се запознах с тях лично. Името ще стане известно в най-скоро време", увери Рашков. Добави, че материалите по това дело не са били разсекретени, въпреки че е минал срокът за това и предположи, че целта е била да се прикрият.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.