Не знам колцина се замислят в каква медийна пропагандна хватка сме притиснати.

Всяко действие на властта е пропагандно обгрижвано от големите телевизии. В тях няма спор, дискусия по важни въпроси като поправки в закони за данъците за коли, за застраховките, за бюджета, за поправки в НК и др.

Репортери като стойки с микрофон свеждат до народонаселението изявленията на лобисти от властта и на заинтересовани от олигархията. Колко благородно ще накажем шофьорите нарушители с по-висока цена (само тях ли?), какво мислят вносителите на коли, как ще улесним борбата с престъпността с поправки в НК. 

Например застрахователите се държат като монополисти - картел, открит, явен, нагъл, а няма кой да им зададе един въпрос. Като при комунизма със закон слагат цена на убит, сдружените застрахователи си казват цена от 1000 лева на застраховка, сякаш няма свободен пазар и конкуренция. 

Тиражират се пропагандни акции за цените на горивата, били различни на различните бензиностанции. Ми то проблемът е като бяха еднакви, ама кой да попита...

Замитат се под килима български скандали, описвани по цял свят (бутафорните замъци и реставрации с пари от ЕС) и др. 

В пропагандната хватка вестниците не се броят, слабо влияние имат, освен жълтите, които громят арестуваните "лоши" олигарси с клюки за тях и им показват домовете, услужливо заснети от МВР. 

На този фон леко се промъкват в новините действия на опозицията по бюджета, но те са показани от немай къде. И веднага са оборени. Нали са "против", а и освен това са от "комунистите". То друга опозиция няма.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.