Въпреки упорито задаваните от 19 минути въпроси НАП отказва да отговори колко милиона данъци са опростени или не са събрани от фирмите на архитектите Мирянови – вече в медиите започнаха да излизат стряскащи числа като 20 – 2 и половина пъти повече пари от опростените по давност на мюфтийството. Тези фирми са условно познати като Артекс. Защото започналата ревизия ще покаже няколко удивителни неща. 
Например: защо са откривани толкова много дружества – едва ли не за всяка кооперация?
Свързан с това е и друг тревожен въпрос: странно е как са продавани цели кооперации от дружества, които не са регистрирани по ДДС например, като прагът там е 50 000 лв. – пъти по-малко от цената на 1 апартамент, даже продаван на невероятните цени за Цветанов, Цецка и дамата от Висшия съдебен съвет, която не сметна нужно да подаде оставка?
19 минути има още много информация по темата, от която на един нормално действащ контролен орган като НАП и Прокуратурата, също и БАНКОВИЯ НАДЗОР НА БНБ, биха му се „изправили косите”!!!
Мълчанието на НАП обаче означава, че тази власт няма намерение да направи нищо реално по казуса, още по-малко да събира народните пари. Данъчните размахват бухалки над онези, които още имат илюзията, че в България има реална свобода на словото – от 2,5г. в 19 минути на гърба си усещаме болезнено това!

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.