Фронтменът на британската група „Prodigy“ Кийт Флинт почина на 49-годишна възраст. Певецът е намерен мъртъв в дома си в графство Есекс, югоизточната Англия тази сутрин, съобщава местната полиция.

Властите обявиха, че смъртта му не изглежда подозрителна. Малко по-късно основателят на групата – Лиам Хаулет – съобщи, че причината за смъртта му е самоубийство.

Новината е вярна, не мога да повярвам, че казвам това, но нашият брат Кийт отне живота си през уикенда. Потресен съм, адски ядосан, объркан и съсипан… Почивай в мир! Брат ти Лиъм, написа музикантът в официалния профил на групата в Instagram.

Кийт Флинт е роден е на 27 март 1969 г. в Брейнтрий, графство Есекс. В училище е пълен отличник, но след това се отказва от учението и се отдава на страстта си към музиката и моторите.

През 90-те години на миналия век, заедно с „Prodigy“, Флинт стана една от най-иконичните фигури на музикалната сцена с песни като „Firestarter“ и „Breathe“.

По време на почти 25-годишната си история членовете на бандата продават над 25 милиона плочи по целия свят и са носители на множество награди, между които две награди „Брит“ и пет на „MTV“.

„Prodigy“ е издала 7 студийни албума, последният от които e „No Tourists“. Групата е номинирана и за две награди „Грами“.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.