Задаването на въпроси не дразни компетентния и подготвен човек. Напротив, отговорите дават информация, решения, води до разумни действия, изводи, които ще поправят не дотам правилни или съвсем грешни постъпки...Нежеланието да се отговаря или да се задават въпроси прикрива или неприятна истина, или безпомощност, или безидейност, или некомпетентност.

Когато не получите отговор е ясно, че има проблем. Когато отговор има, но е формален, е същото. Понякога отговорът е чиста лъжа.

В тези дни искрено разчитаме на експертите, защото видяхме, че политиците вървят след събитията. Пред камерите задават примитивни въпроси на специалистите – въпроси, които показват, че до момента дори не са мислили по темата. А точно в България имаше най-много време за подготовка.

А следващият въпрос е, след като се твърди, че имаме само 6 носители на вируса, колко всъщност са общо направените тестове до момента?

Всички открити в България са между болни и нито един не открит при други мерки (например с температура на летище, при тест на сухопътна граница, по време на карантина след пътуване...), каквито уж имаше.

До момента са направени тестове на контактните хора на болните в Габрово и Плевен, но сред тях няма носители на вируса, което наистина е учудващо и поражда въпросите дали това наистина е така и ако е така, откъде все пак се заразиха тези шест човека?

Да ме простят всички, които разправяха, че корона вирусът ни заобикаля, но това и тогава звучеше глуповато. А сега се вижда, че е безумие.

Това вече не е въпрос, а констатация:

България е единствената страна в света, която съобщава данни за заболели и само един заразен – което наистина е феномен.

В другите държави е обратното. Което отново поражда въпросът – колко са тестваните?

Или просто ще броим тежките случаи, които няма как да бъдат скрити?!

Пепа Сомлева

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.