Все още не е започнало инсталирането на софтуера на машините за гласуване, които ще се използват в страната на предсрочния парламентарен вот в неделя.

ЦИК установи, че фирмата "Сиела норма" нарушава вече одобрения график, според който процесът е трябвало да започне в 8 часа тази сутрин, и поиска инсталирането на предвидените над 9300 устройства да започне незабавно.

"Преди малко постъпи сигнал от склада, че инсталирането на машините все още не е започнало, въпреки че в момента е близо 11:20 часа. Предлагам да изпратим писмо до "Сиела норма", с което да им окажем незабавно да започнат инсталацията", заяви заместник-председателят на комисията Емил Войнов.

"Писмото да бъде с копие до министър Карадимов, отговорен за изборите и до министъра на електронното управление, като изрично се каже на "Сиела" незабавно да започнат инсталацията, веднага след изпращане на писмото да дадат пояснение и да предложим на министрите, ако желаят да извършат проверката в склада защо не се инсталират машините", посочи заместник-председателят на ЦИК Росица Матева.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.