Партиите от сглобката се обърнаха срещу българския народ. Така зам.-председателят на ПГ на ИТН Станислав Балабанов коментира отхвърлените им предложения за облекчаване на правилата за провеждане на референдуми

"Сглобката ПП-ДБ/ГЕРБ и остатъкът от ДПС, на кое точно вече нямам представа, се обърна ясно срещу българските граждани, отхвърляйки за пореден път промените в Закона за прякото участие на гражданите или по-познат като закона за референдумите.

ПП-ДБ в сглобка с ГЕРБ и ДПС удобно смаза спарен чук за пореден път амбициите на толкова много български граждани".

При неработещи институции е логично България да бъде замесвана в подобни конфликти, коментира Балабанов по повод медийни твърдения за „българска следа“ в атентата в Ливан:

"Сега държавата отсъства, няма я българската държава, тя липсва, не работят институциите, парламентът според тях е нелегитимен, служебният министър-председател е в оковите на Пеевски и на Борисов.

Конституцията е срамно променена и е нелегитимна, и е противоконституционна сама по себе си.

Така че целият този причинно-следствен път трябва да ви отговори, че докато държавата липсва, няма да се учудваме, че някъде по веригата явно сме замесени. Това е проблемът на обществото ни".

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.