Борисов поднесе венец на Националното гробище в Сеул и посети Центъра за научноизследователска дейност на "Хюндай". Водят се преговори за сътрудничество в автомобилостроенето, както и за разкриване на директна самолетна линия. По-късно при посещение в Световната централа по таекуондо, Борисов беше отличен с 9-и дан в бойния спорт.

"До 90-те години по време на режима беше забранено таекуондото и ние тренирахме нелегално. Нашият боен клуб беше маскиран като танцов състав.  В профсъюзният дом на културата „Георги Димитров“, вместо танци тренирахме таекуондо. После вече като дойде демокрацията младите се  разделиха. Вие направихте геройство. Самият аз не съм вярвал, че таекуондото ще стане олимпийски спорт." Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в Световната централа по таекуондо KUKKIWON.

Борисов в Центъра за научно-изследователска дейност на Хюндай в град Хуасонг, който се намира на около 50 км от столицата на Южна Корея:

 Както Фолксваген, така всички големи компании, освен изпълнителната им власт, имат бордове на директори, където стоят много сериозни хора. И никак не е добре да проявяваш лошо възпитание, като някои политици в България, да се изтъкваш в такива моменти. Ние дойдохме, дадохме си нашите оферти, те бяха в България, ние тук, ако накрая се харесаме и е взаимно изгодно...ние и сега правим доста неща за Хюндай в България.

България и Южна Корея вече обсъждат от няколко месеца реализирането на голяма инвестиция в размер на около 1 млрд. и 500 млн. долара за разкриването на завод за батерии на електромобили у нас.

Очаква се да започнат преговори за участие на страната ни и в програмата за производство на леки учебно-бойни изтребители Т-50, които са съвместно производство между Южна Корея и американската компания "Локхийд Мартин", доставчик на изтребителите F-16 за България.
 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.