Почетният председател на ДПС Ахмед Доган пристигна в централата на партията в София, съобщи bTV. Той пристигна с автомобил със затъмнени задни стъкла и беше посрещнат с ръкопляскания от симпатизанти. Според източници на bTV Ахмед Доган ще се срещне с младежите от ДПС.

Това е първото му публично появяване от доста време, през последния месец имаше спекулации къде се намира почетният председател на ДПС и какво е здравословното му състояние.

Източници на bTV твърдят, че той ще започне да провежда срещи и консултации, както с водачите на листите, така и с целия им състав.

На практика, Ахмед Доган отново пое оперативното ръководство на Движението за права и свободи.

След като резиденциите, които Ахмед Доган ползваше дълго време -  така наречените сараи в парка "Росенец" и в "Бояна", му бяха отнети,  той изчезна от публичното пространство. Последваха и проблеми при регистрацията на двете крила на ДПС за изборите в ЦИК, припомня "Сега".

В крайна сметка крилото, подкрепящо почетния председател, ще се яви на вота с коалицията "Алианс за права и свободи", а групата около Пеевски ще ползва името "Движение за права и свободи - ново начало".

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.