Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Бургас Димитър Николов отправи силни думи към съпартийците си по време на среща с лидера на партията Бойко Борисов в Конгресния център. Бившият премиер е в морския град заедно с част от изявените имена в ГЕРБ. Тук са Росен Желязков, Красимир Вълчев, Костадин Ангелов, Томислав Дончев и други.

 

Николов припомни, че мястото където се намират е успешно реализирано благодарение на управлението на ГЕРБ, когато „никой не се е оплакваше и не е казваше, че е невъзможно“.

„Бургас получи една прекрасна инфраструктура на международно ниво. И от там нататък целогодишно се провеждат различни национални и международни форуми, мероприятия свързани с младежта, музикални фестивали, културни събития, наука. На няколко метра от нас функционира висше учебно заведение – филиал на НХА и почти 300 млади художници се учат на изкуство и разбира се една голяма част от тях остават в нашия регион като преподаватели по рисуване, изкуства, развиват школи“, заяви той.

 

Първият в листата добави, че казва всичко това, защото прави аналог със сегашното състояние на държавата.

„Няма при кого да отидеш. Няма как да защитиш проект, няма кой да ти осигури финансиране, няма кой да ти осигури дългосрочност. Г-н Борисов ни призоваваше нас кметовете да не бързаме да разкопаваме, но ние разкопахме улиците. И сега сме в стрес. И защо съм сега пред вас? И защо съм водач на листата в 2-МИР? Защото на мен ми писна да ходя от един кабинет на друг кабинет и да няма светлина в тунела“, посочи Николов.

 

Той каза, че за него най-важни са проектите на Бургаски регион.

„Всички общини в момента имат водещи 28 проекта, които висят и за тях няма никаква сигурност. С тях ще се решат проблеми, ще се открият работни места, ще се осигурят пространства за обучение и наука. Транспортни връзки – отдавна паднаха границите между общините. Една голяма част от жителите на съседните общини работят в Бургас, както и доста бургазлии работят в тях. Това е прекрасно, но това става с труд, усилие и устояване“, уточни водачът в Бургас.

За това, по думите му, е необходима не мобилизация, а свръхмобилизация, защото повече няма накъде да се отстъпва.

 

„Единствената политическа формация, която е в състояние да поеме отговорността и риска да възстанови икономиката, да осигури финансиране, да осигури лобиране в европейските институции да се възстановят плащанията, е политическа партия ГЕРБ и СДС в коалиция. Затова на 27 октомври, мощно, без колебаещи и отсъстващи, трябва да осигурим гласове. Един от водещите стълбове в управленската ни програма е грижата за младите хора чрез здравеопазване и най-вече чрез образование. Човекът, който помогна много на нашия регион за образованието е г-н Красимир Вълчев“, поясни Николов и даде думата на бившия министър в МОН.

 

Говориха и останалите бивши министри от управлението на ГЕРБ-СДС, като всеки акцентираше върху своя сектор и даде заявка за продължаване на направеното.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.