Кандиатурата на Росен Желязков за министър на транспорта ще се поставя за обсъждане пред коалиционния съвет на правителството. След като Liberta.bg припомни, че Желязков има отношения с шефа на кабинета Бойко Борисов - Румяна Бъчварова (виж тук), обществените настроения за семейственост при назначенията в Министерски съвет се засилиха.

Днес шефът на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров заяви от парламента, че има известни "обструкции" относно назначаването на Желязков за транспортен министър, поради отношенията му с човек от кабинета на Борисов, и е вероятно да не участва в това гласуване. Той добави, че "ударите под кръста" срещу предходната кандидатура за този пост - Александър Манолев, са дошли от спекулативна дописка с автор роднина на шефа на кабинета на премиера.

От своя страна Цветан Цветанов, шеф на парламентарната група на ГЕРБ, коментира в кулоарите на народното събрание, че няма да взима отношение относно личния живот на Желязков, но ще отнесе въпроса за неговата кандидатура към коалициония кабинет на правителството.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.