С пост във Фейсбук вторият от "коалиция "Магнитски" призова  днес да се гласува срещу кандидатурата на професор Анастас Герджиков, с което изрази подкрепата си за държавния глава генерал Румен Радев.

"В неделя предстои балотаж. ГЕРБ и ДПС отчаяно се опитват да спечелят Президентството. Да ги спрем като гласуваме против техния кандидат. Излезте и гласувайте.
#БъдетеСмели, написа на профила си в социалната мрежа санкционираният от САЩ за корупция по закона "Магнитски" Васил Божков.

В снощния дебат между борещите се на балотажа Румен Радев и Анастас Герждиков, президентът и кандидат за втори мандат за президент на Република България Румен Радев определи своя опонент като "лицето на коалция "Магнитски". Ако държавният глава има предвид под тази "коалиция" главните санкционирани за корупция от САЩ лица - Делян Пеевски и Васил Божков, то днес разбираме, че единият от "коалиция "Магнитски" застава в президентската битка на страната на Румен Радев.

Рестроспективно, добре е да отбележем, че на президентските избори през 2016 г. издигната от инициативен комитет и подкрепена от БСП кандидатура в лицето на ген. Румен Радев получи негласната, но сигурна подкрепа от ДПС и Делян Пеевски в България, докато за кандидатката на ГЕРБ Цецка Цачева гласуваха болшинството от българските изселници в Турция и стоящите  зад Лютви Местан и неговата партия ДОСТ избиратели с двойно гражданство (българско и турско) у нас.

Припомняме, че през 2016 г. почетният председател на ДПС Ахмед Доган беше все още в обтегнати отношения с президента на Турция, а фаворитът на Реджеп Ердоган в България бе именно Лютви Местан, който беше изгонен от ДПС след опитиите му да овладее и/или разцепи партията и се скри при посланика на Анкара в София.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.