Мръсният въздух в Бургас е отново на дневен ред. По тази причина местната структура на "Движение България на гражданите" организира кръгла маса, на която ще се обсъждат конкретни въпроси с идеята да прераснат в референдум за решаване на локалния проблем.

Отворената за всички граждани дискусия ще се проведе утре, на 29 октомври /понеделник/, от 11:00 часа в зала "Петя Дубарова" на КЦ "Морско казино". На кръглата маса ще вземат участие неправителствени организации, членове на Инициативен комитет за дейността на "Кроношпан", общински съветници и представители на политически партии.

На място ще бъдат поставени следните въпроси:

1. Пречи ли ви по някакъв начин, че дейността на завод "Кроношпан" се намира на територията на гр. Бургас?;

2. Искате ли Община Бургас да стартира разговори и процедури в сътрудничество с МОСВ, в рамките на техните компетенции, за изместване дейността на завод "Кроношпан" извън населено място?;

3. Искате ли Община Бургас да сключи договор с независима международна организация за изготвяне пълен анализ на състава на въздуха в община Бургас и извършване на ежемесечен мониторинг чрез измерване показателите на вредните емисии във въздуха от същата организация?

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.