Шеф на Ковид отделние, пожелал пълна дискретност по обясними причини, разкри пред LIBERTA.BG, че е подложен на натиск, както и негови колеги от страната, с които е разговарял, да приемат с приоритет близки на официални лица от ГЕРБ - министри, кметове, депутати, председатели на общински съвети и други. Включително функционери, членове и роднини на партията.

Сподели още, че това се случва с телефонни обаждания, в които се посочват имена на пациенти, които трябва да бъдат приети в отделението.

Този мутренски почин по още един начин показва грозното лице на управляващата партия, за която явно на първо място са здравето и животът на техния електорат, а чак след това на обикновения български здравноосигурен гражданин.

LIBERTA.BG предлага министърът на здравеопазването Костадин Ангелов да не губи време и да издаде заповед - в Ковид отделенията да се приемат болни след предоставяне на препоръка от партия ГЕРБ на хартиен носител и/или на партийна членска карта, които да са с преимущество пред положителен PCR, бърз тест и симптоми за коронавирус. Другите - да умират. Те и си умират, обикаляйки с линейките между лечебните заведения, които не ги приемат!

 Министър-председателят на България и председател на партия ГЕРБ Бойко Борисов, който през лятото изцепи на един от всичките си PR-турове, че е пуснал "вируса да си ходи свободно", не направи нищо от необходимoто, за да подготви здравната система за втора ковид вълна. А сега, отново нагло подкарал джипката, иска да ни убеди, че ни спасява от това, което самият той ни натресе.

 

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.