Без Пеевски кампанията на Христо Иванов във Велико Търново приключва

По всичко личи, че съпредседателят на "Демократична България" и председател на "Да, България" Христо Иванов е изпаднал в оригинален политически делириум, поради липса на съдържателност във водената от него предизборна кампания и повтарящи се от години опорки, втръснали на гласоподаватели, с които не успява да изтласква нагоре водената от него партия и да разчупи капсолирания й електорат. Непродуктивността от участието на ДБ в два поредни провалени парламента, а също така пребиваването на Христо Иванов като министър в един служебен кабинет на ГЕРБ - този на Росен Плевнелиев, с продължение в редовното правителство на Бойко Борисов, изчерпаха говоренето, но същевременно и нищонеправенето по темата Съдебна реформа. Може би и поради тази причина на спринт и в последния момент Христо Иванов пренареди листата за кандидат-депутати на ДБ във Велико Търново и я оглави, след като стана известно, че Делян Пеевски е водач на листата на ДПС в Старопрестолния град. 

Това негово на пръв поглед объркано и тревожно състояние може да бъде обяснено и с появата на новия политически субект  "Продължаваме промяната" (ПП), в който безапелационно ще се влее част от доскорошния скромен електорат на ДБ. Като друга причина може да бъде обособена липсата на ясни послания и политики, с които да привлекат нови гласоподаватели. А и вероятно разстройството се засилва от отлива на спонсори (включително и от IT-сектора, които припознават за свой фаворит ПП), поради факта, че ДБ не само не успя да увеличи процентите си в парламентарните битки при поредните два предсрочни вота така, че да се превърне в някакъв политически фактор, но и твърдо изпадна от четворката на първите, конкурирайки се с ДПС за петото и шестото място, според графиките на социологическите агенции.

Вътрешни брожения и обвинения в налагане на диктатура от ръководните кадри в коалиция ДБ също са налице

"С оглед случващото се от години в "Да, България" и в коалицията "Демократична България" мисля, че след изборите Христо Иванов следва да си подаде оставката като председател на партията. Оставки следва да подадат и немалка част от Изпълнителния съвет на "Да, България", в частност Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева.
Недемократичното ръководство на партията демотивира и отблъсква все повече хора и привлича все повече други с клиентелистко мислене и цели. Неминуемо това ще има негативни последици за демократичната общност, които ще проличат още в резултатите от предстоящите избори"
, написа на 11 октомври бившият съдия и председател на Софийския районен съд, а понастоящем общински съветник от ДБ с Столична община Методи Лалов. Като се закани, че след изборите ще говори повече и по-подробно по темата. 
В преходен пост от 10 октомври Лалов директно попита: "Да са проведени вътрешни електронни избори за определяне на кандидатите за народни представители? Или е удобно да се говори публично за демокрация, откритост, конкуренция и дигитализация, но когато става въпрос за постове и заплати нещата стоят по друг начин?", с което директно намекна, че демократичните принципи, прокламации и заявки на "Демократична България" са само лицемерна брошка в името й - изпразнена от смисъл и съдържание.

На 14 октомври стана известно, че ръководството на областната организация на „Демократи за силна България” (ДСБ, част от коалицията "Демократична България") в 24 МИР в София иска оставката на лидера на партията Атанас Атанасов. Това се случи с декларация, разпространена до членовете на ДСБ. Поводът е, че Атанасов еднолично е отстранил водача на листата Цецка Бачкова от участие в изборите. По информация от източници на LIBERTA.BG, причината е, че Бачкова е посетила офиса на инициативния комитет, издигащ Лозан Панов за кандидат-президент, от което може да се направи недвусмисленото обосновано предположение, че между коалицията от партии в "Демократична България" няма единогласие за официално подкрепената президентска кандидатура.

Проблемите за "Демократична България" не свършват до тук. Сигнал за нередности, свързан с легитимността на ръководните органи в "Демократична България", е изпратен до ЦИК, Прокуратурата, а също така е внесена частна жалба във Върховния административен съд

В жалба се твърди, че е изтекъл мандатът на ръководствата на партиите в коалицията "Да България" и ДСБ. Тоест, те са без правомощия, поради което участието им в предстоящия вот на 14 ноември е юридически необосновано и от това следва регистрацията им в ЦИК да бъде заличена, се разбира от внесената жалба във ВАС.

С определение №10007 от 04.10.2021 г., по образувано адм.д. 10061/21 на ВАС, по жалба срещу решение на ЦИК № 654-ПВР/НС от 29.09.2021 г., Върховният административен съд при тричленен състав определя на закрито заседание, че прекратява призводството по това дело, тъй като касае подлежащ на съдебен контрол акт на ЦИК, тъй като съдържанието на оспореното решение на ЦИК е позитивно, а не отказа от регистрация на партия/коалиция.

На 12.10.2021 г. във ВАС постъпва сигнал с вх. № 14225/2021 г. по описа на ВАС, съдържащ оплакване срещу недопускането на първоначалната жалба с вх. № 13776/2021 г. до разглеждане по същество. Едва тогава ВАС разпорежда, че "в 7-дневен срок от получаване на съобщението жалбоподателят следва да уточни дали подаденият сигнал има характера на частна жалба до петчленен състав на ВАС срещу определение № 10007/04.10.2021". Веротно отговорът е положителен - че сигналът представлява частна жалба, защото на 26.10.2021 г. при закрито заседание на петчленен състав на ВАС е даден ход на адм. дело 10735 / 2021 и е определено като приключено, но и към момента на приключване на публикацията на сайта на ВАС не е качено определението на съдиите.

Жалбоподателят И. Г. твърди, че предоставението от него факти и документи до ЦИК и ВАС доказват нелегитимността на предоставените от "Демократична България" документи (30) в ЦИК. Според него същите документи са нелегитимни, защото 3-годишните мандати и правомощия на всички органи на "Да, България" са изтекли от дата 23.6.2021 г., включително са изтекли мандата и правомощията на Христо Иванов като председател на "Да, България" от дата 7.1.2020 г. Четиригодишният мандат и правомощия на Националното ръководство на партия "Демократи за силна България" (ДСБ) също са изтекли от дата 10.6.2021 г.

Изтеклите мандати и правомощия на тези органи на "Да, България" и ДСБ означава, че след дата 23.10.2021 г. те не могат да взимат решения за участие в коалиция за изборите на 14.11.2021 г.Или че решенията, които са взети, въпреки изтеклите мандати и правомощия, са нелегитимни, недействителни, нищожни.

Нелегитимността на подадените от "Демократична България" (30) документи в ЦИК води до нарушения на изискванията на Изборния кодекс за регистрацията на коалицията (Чл. 140. (2), Чл. 140. (3) и Чл. 255. (1) 1.), което дава правомощия и задължава ЦИК да заличи регистрацията на "Демократична България" (30) и да не ги допусне до изборите на 14.11.2021 г, се изтъква в жалбата.

Тъй като жалбата е подадена до ВАС, ВАС трябва да направи проверка за истинността на твърденията в жалбата, да потвърди или отхвърли истинността им и да издаде инструкции на ЦИК да заличи или да остави регистрацията на коалицията "Демократична България" за изборите.

Предстои да разберем - дали ЦИК и Върховният административен съд разпъват "чадър" над ДБ? При очаквания развой на събитията и известните обвинения на Христо Иванов, че Пеевски е задкулисието, то тогава как ДБ би решила проблемите си със съдебната власт, ако задкулисието не е поне двуглаво?

Без Пеевски Христо Иванов няма предизборно поле на изява

От Велико Търново Христо Иванов, причисляван в публичното пространство към Кръга "Капитал" на Иво Прокопиев, изтерясва: "Нито глас за Пеевски!", с което предизборната му кампания се изчерпва, защото и до този момент ДБ, които са в недобри отношения с "Продължаваме промяната", ИТН и БСП, не за заявили с кои формации биха се коалирали и какъв тип държавно управление ще подкрепят.

Факт е, че от своя страна Делян Пеевски обвинява именно Иво Прокопиев като център на задкулисието, олигарх, ментор на Христо Иванов и действителен собственик на "Да, България", като същевременно го кани на предизборен дебат. Той също така иска да помогне и на кандидата за депутат на ДБ за Бургас Иво Мирчев с диета, ако бъде избран за народен-представител и ако  "неговият началник Прокопиев му разреши да общува с мен".

Публикуваме жалбата до ВАС за заличаване регистрацията на ДБ в предстоящите избори на 14 ноември:

"ПРОТИВ: РЕШЕНИЯ НА ЦИК № 654-ПВР/НС от 29 септември 2021 г.

УВАЖАЕМИ ВЪРХОВНИ СЪДИИ,

ОБЖАЛВАМ РЕШЕНИЕТО на ЦИК № 654-ПВР/НС от 29 септември 2021 г. публикувано на сайта на ЦИК на 29.09.2021 в 21:07 часа, но в действителност достъпно след 10 часа на 30.09.2021г. от страницата на решенията на ЦИК - https://www.cik.bg/bg/decisions

НАСТОЯВАМ за заличаване на регистрацията на коалиция „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“ и недопускането и за участие в изборите за народни представители на 14 ноември 2021 г.,

ЗАРАДИ НЕИЗПЪЛНЕНИЕ НА ИЗИСКВАНИЯТА НА ИЗБОРНИЯ КОДЕКС ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА КОАЛИЦИИ:

Чл. 140. (2) В заявлението по ал. 1 се посочват:

1. пълното или съкратеното наименование на коалицията съгласно решението за образуването и;

2. пълното или съкратеното наименование на коалицията, заявено за отпечатване върху бюлетината;

3. искане за регистрация за участие в изборите;

Чл. 140. (3) Към заявлението за регистрация коалицията представя:

Чл. 140. (3) 1. за всяка от участващите в коалицията партии:

Чл. 140. (3) а) удостоверение за актуално правно състояние към датата на насрочване на изборите;

Чл. 140. (3) б) образец от подписа на представляващия партията;

Чл. 140. (3) 2. решение за образуване на коалицията, подписано от лицата, представляващи партиите, и подпечатано с печатите на участващите партии;

Чл. 140. (3) 8. имената и длъжностите на лицата, които ще отговарят за приходите, разходите и счетоводната отчетност на коалицията, свързани с предизборната кампания;

ОСПОРВАМ ЛЕГИТИМНОСТТА НА ПРЕДОСТАВЕНИТЕ ДОКУМЕНТИ ПРИЛОЖЕНИ КЪМ ЗАЯВЛЕНИЕТО:

ПОРАДИ:

! ИЗТЕКЪЛ МАНДАТ И ПРАВОМОЩИЯ НА РЪКОВОДНИЯТ ОРГАН на партия „ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ“ - Националното ръководство, който по устава им единствено може да взима решения относно явяване на избори и участие в коалиция;

!!! ИЗТЕКЛИ МАНДАТИ И ПРАВОМОЩИЯ НА ВСИЧКИ ОРГАНИ НА ПАРТИЯ „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“, ВКЛЮЧИТЕЛНО НЕЙНИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ ХРИСТО ЛЮБОМИРОВ ИВАНОВ ОТ ДАТА 23.6.2021 Г.!

Нищожни са следните документи:

1. Политическо споразумение за участие в изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021 г. на коалиция „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“ от 29.09.2021 г. между партия „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“, партия „ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ“ и партия „Зелено движение“ за създаване на коалиция „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“, подписано от лицата, представляващи партиите, и подпечатано с печатите на участващите в коалицията партии.

Политическо споразумение е нищожно, тъй като няма легитимно решение на Националния съвет на партия „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“ Христо Любомиров Иванов да представлява партията, както и няма легитимно решение на Националния съвет партията да участва в коалиция за изборите.

Политическо споразумение е нищожно, тъй като няма легитимно решение на Националното ръководство на партия „ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ“ Атанас Петров Атанасов да представлява партията, както и няма легитимно решение на Националното ръководство партията да участва в коалиция за изборите.

Освен това 3-годишния мандат на Христо Любомиров Иванов като председател на партия „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“ е изтекъл на 7.1.2020 г., както и съответните му правомощия.

2. Удостоверения за актуално правно състояние на партия „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“, издадени на 17.09.2021 г. и на 23.09.2021 г. от СГС, VI-1 състав, по ф.д. № 18/2017 г.

Не знам как СГС удостоверява за актуално правно състояние на партия „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“, като 3-годишния мандат на Националния съвет на партията е изтекъл на 23.06.2021 и 3-годишния мандат на председателят и Христо Любомиров Иванов е изтекъл на 7.1.2020 г.!

3. Удостоверения за актуално правно състояние на партия „ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ“, издадени на 20.09.2021 г. от СГС, VI-16 състав, по ф.д. № 6019/2004 г.

Не знам как СГС удостоверява за актуално правно състояние на партия „ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ“, като 4-годишния мандат на Националното ръководство на партията е изтекъл на 10.06.2021 г!

8. Образец от подписа на представляващия партия „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“.

Този документ е нищожен, тъй като няма легитимно решение на Националния съвет на партия „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“ Христо Любомиров Иванов да представлява партията.

Освен това 3-годишния мандат на Христо Любомиров Иванов като председател на партия „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“ е изтекъл на 7.1.2020 г., както и съответните му правомощия.

10. Образец от подписа на представляващия партия „ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ“.

Този документ е нищожен, тъй като няма легитимно решение на Националното ръководство на партия „ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ“ Атанас Петров Атанасов да представлява партията.

14. Образци от подписите на представляващите коалиция „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“ – 2 броя (Христо Любомиров Иванов и Атанас Петров Атанасов)

Този документ е нищожен, тъй като няма легитимно решение на Националния съвет на партия „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“ Христо Любомиров Иванов да представлява партията.

Този документ е нищожен, тъй като няма легитимно решение на Националното ръководство на партия „ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ“ Атанас Петров Атанасов да представлява партията.

Освен това 3-годишния мандат на Христо Любомиров Иванов като председател на партия „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“ е изтекъл на 7.1.2020 г., както и съответните му правомощия.

ФАКТИ И ОБСТОЯТЕЛСТВО ОТНОСНО ИЗТЕКЛИЯ МАНДАТ НА НАЦИОНАЛНОТО РЪКОВОДСТВО НА ПАРТИЯ „ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ“

1) Според устава на ДСБ, органът който може да вземе решение за коалиция за избори е Националното ръководство - Чл. 26. 2.

https://dsb.bg/устав-на-пп-дсб/

Чл. 26. Националното ръководство:

2. определя позициите на партията по отношение на националната и коалиционната политика;

2) Според устава на ДСБ Националното ръководство се избира от Националното събрание - Чл. 22.(1) 3. за срок от четири години - Чл. 24 (1).

Чл. 22.(1) Националното събрание:

3. избира Председател и по негово предложение – заместник-председатели и членове на Националното ръководство;

Чл. 24 (1) Националното ръководство се състои от председател, заместник-председатели и членове, общо от 7 до 12 души, избрани за срок от четири години.

3) Последното Национално Събрание на ДСБ е на 10-ти юни 2017-та. и то се води 16-то по ред.

https://dsb.bg/category/за-нас/национално-събрание/

4) 17-то Национално Събрание на ДСБ не е провеждано.

! Това означава, че 4-годишния мандат на Националното ръководство е изтекъл на 17-ти юни 2021 г, а от там и неговите правомощия.

ФАКТИ И ОБСТОЯТЕЛСТВА ДОКАЗВАЩИ ИЗЛОЖЕНИТЕ ТЕЗИ ЗА НЕЛЕГИТИМНОСТ, ИЗТЕКЛИ МАНДАТИ И ПРАВОМОЩИЯ НА ВСИЧКИ ОРГАНИ НА ПАРТИЯ „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“

1) Устав на партия „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“

Устав: https://sgs.justice.bg/upload/26680/18-17.pdf

Устав: https://dabulgaria.bg/za-nas/dokumenti/ustav-na-politicheska-partiya-dvizhenie-da-balgariya/

2) Документи от Софийски Градски Съд (СГС) относно Националната Конференция на ДА България проведена на 23.6.2018 г.:

https://drive.google.com/file/d/1hzutvFgchi_72L6SdGl_FlafIBbItfRH

3) Според Чл. 12. (1) от устава на ДА България Националните органи на партията са: Национална конференция, Национален съвет, Председател и Изпълнителен съвет

Чл. 12. (1) Националните органи на Движението са:

1. Национална конференция;

2. Национален съвет;

3. Председател;

4. Изпълнителен съвет;

4) Според Чл. 12. (2), Контролен орган на партията е Националната контролна комисия.

Чл. 12. (2) Контролен орган на Движението е Националната контролна комисия.

5) Според Чл. 14. (1) и Чл. 14. (2) Националната конференция е върховен орган на партията и тя се свиква не по-рядко от веднъж на три години.

Чл. 14. (1) Върховен орган на Движението е Националната конференция.

Чл. 14. (2) Националната конференция се свиква не по-рядко от веднъж на три години.

6) Първата и единствена Национална конференция е проведена на 23.6.2018 г.

https://dabulgaria.bg/events/natsionalna-konferentsiya/

7) Втора Национална Конференция не е провеждана

8) Партията, респективно ръководството и е нарушило (абсолютно съзнателно) устава си - Чл. 14. (2), като не са провели Национална конференция в указания 3-годишен срок. Това нарушение е подминато от контролният орган на партията - Национална Контролна Комисия (абсолютно съзнателно).

НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ

9) Според Чл. 14. (5) 4. Националния съвет се избира от Националната конференция за срок от 3 години!

Чл. 14. (5) 4. Националната конференция избира Председател, Национален съвет и Национална контролна комисия с мандат от три години и ги освобождава след изтичане на мандата им или при свикване на нова Национална конференция за избор на органи на Движението;

10) От документите от СГС за конференцията (2) Стр. 2. се вижда, че на конференцията са добавени 31 членове на Националния Съвет, които допълват състава му от общо 102-ма членове.

"Беше допълнен състава на Националния съвет на ПП „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“, като на мястото на напуснали 31 (тридесет и един) членове (Приложение № 4.3.), бяха избрани нови 31 (тридесет и един) членове на Националния съвет за допълване на състава му от общо 102 (сто и двама) членове, както следва:"

11) Мандатът на тези 31 членове е 3 години и изтича на дата 23.6.2021 г. (9)
12) Както се вижда от дневния ред на конференцията - (2) Стр. 1 и (6) липсва вот на доверие или преизбиране на 71-мата членове на Националния съвет

1. Доклад на Председателя на ПП „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“;

2. Изменение на Устава на ПП „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“;

3. Допълване на състава на Националния съвет на ПП „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“;

4. Разни.

13) Мандатът от 3 години на останалите 71 членове на Националния съвет е изтекъл на 7.1.2020 г. - 3 години след учредяването на партията на 7.1.2017 г.

14) Към дата 23.6.2021 г. мандатите на всичките 102-ма членове на Националния съвет са изтекли или казано по друг начин:

! Мандатът на Националният съвет на партия „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“ е изтекъл на дата 23.6.2021 г., както и неговите правомощия!

ПРЕДСЕДАТЕЛ - ХРИСТО ЛЮБОМИРОВ ИВАНОВ

!15) Както се вижда от дневния ред на конференцията - (2) Стр. 1 и (6) липсва вот на доверие или преизбиране на председателят Христо Любомиров Иванов.

Следователно 3 годишния му мандат е изтекъл на дата 7.1.2020 г. - 3 години след учредяването на партията на 7.1.2017 г. или казано по друг начин:

!!! Мандатът на Председателят на партия „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“ Христо Любомиров Иванов е изтекъл на дата 7.1.2020 г., както и неговите правомощия!

! Всички документи подписани от Христо Любомиров Иванов след тази дата са нелегитимни, недействителни, нищожни!

! Включително нищожни са документите внесени в ЦИК от партия „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“ и коалиция Демократична България за участието им на парламентарните и президентски избори на 14.11.2021 г.

ИЗПЪЛНИТЕЛЕН СЪВЕТ

16) Според Чл. 17. (1) Изпълнителният съвет се състои от Председателя и членове на Националния съвет и е избран за срок от 3 години.

Чл. 17. (1) Изпълнителният съвет на „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“ e оперативен ръководен орган и се състои от Председателя на Движението и не по-малко от 6 членове, избрани от Националния съвет за срок от 3 години.

17) От документите от СГС - (2) Стр. 64 се вижда, че на заседание на Националния съвет от дата 14.7.2018 г. състава на Изпълнителния съвет се допълва с 9 нови членове.

Следователно 3 годишния мандат на Изпълнителния съвет е изтекъл със сигурност на дата 14.7.2021 г.

Имайки предвид, че мандатът на Националния съвет е изтекъл на 23.6.2021 г. (14),  то и мандата на членовете в Изпълнителния съвет също е изтекъл на 23.6.2021 г., тъй като на тази дата всички 102 членове на Националния съвет са с изтекъл мандат, а те съставляват като членове и Изпълнителния съвет.

Тъй че може да се заключи, че:

! Мандатът на Изпълнителния съвет на партия „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“ е изтекъл на дата 23.6.2021 г., както и неговите правомощия!

НАЦИОНАЛНА КОНТРОЛНА КОМИСИЯ

18) Както се вижда от дневния ред на конференцията - (2) Стр. 1 и (6) липсва вот на доверие или преизбиране на членовете на Националната контролна комисия

1. Доклад на Председателя на ПП „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“;

2. Изменение на Устава на ПП „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“;

3. Допълване на състава на Националния съвет на ПП „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“;

4. Разни.

Следователно 3 годишния мандат на Националната контролна комисия е изтекъл на дата 1.7.2020 г. - 3 години след учредяването на партията на 7.1.2017 г. или казано по друг начин:

! Мандатът на Националната контролна комисия на партия „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“ е изтекъл на дата 7.1.2020 г., както и неговите правомощия!

НАСТОЯВАМ уважаемите върховни съдии да наблегнат на посочените от мен нередности и нарушения и да санкционират нарушителите, а не дали имам правно основание или правен интерес да подавам жалба.

НАСТОЯВАМ уважаемите върховни съдии да издадат инструкции към ЦИК за заличаване на регистрацията на коалиция „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“ и недопускането и за участие в изборите за президент и народни представители на 14 ноември 2021 г..

МОЛЯ уважаемите върховни съдии да предадат жалбата ми на прокуратурата ако преценят, че има факти и обстоятелства за извършени престъпления."

 

 

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.