Протестите започнаха. В Бургас днес се проведе първият протест срещу мерките, предприети с извънредното положение във връзка с коронавируса.

Група с принтирани лозунги: „Мизерстваме ние и семействата ни. Виновникът е държавата“, тръгна от площад "Тройката" и стигна до сградата на Община Бургас, съобщава бургаският сайт Meduzata.com.

Кметът на Бургас и зам.-председател на партия ГЕРБ Димитър Николов е излязъл при протестиращите граждани, за да ги успокоява. Казал им е, че скоро всичко може да приключи, ако се запазят ниски нива на заболеваемост, заявиха очевидци за Liberta.bg.

А в столицата София на протест се събраха таксиметровите щофьори. Те се оплакват, че заради извънредното положение ще последват фалити и настояват за финансови облекчения, промени в наредбата за таксиметровия превоз и по-нисък патентен данък. 

При тях не е отишла Йорданка Фандъкова да ги успокоява.

Ако извънредното положенние и диктаторските мерки в България не бъдат по-скоро свалени, лавинообразно страната ще бъде залята от протести с искане за оставка на правителството, казаха източници на Liberta.bg, пожелали анонимност.

За сведение на управляващите в България, много европейски държави отменят още през април строгите мерки за борба с коронавируса, за да не задушат икономиките на страните си, бизнеса, както и да не окажат негативно влияние върху психическото здраве на сънародниците си.
Liberta.bg няма да изрежда кои са държавите. Нека премиерът Бойко Борисов, който непрекъснато се хвали, че бил хвален от колегите си, да се позаинтересува, докато води безсмислените си за българите конферетни разговори с евролидери, от които за толкова години не успя да попие нищо полезно. Дори не успя да научи 20 думи на английски, френски, немски, испански, гръцки, примерно.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.