Огромен пожар е избухнал в центъра на София в сградата на бившата дискотека Sin City. Облаци гъст дим се издигат над зданието, а районът е отцепен от полиция и пожарни. Не се изключва версията, че някой иска да опожари сградата, за да може да строи на мястото. 

Все още не е ясна причината за избухването на пожара. Няма пострадали.

Припомняме, че в същата сграда преди време също имаше пожар.Сигналът е подаден около 7 часа. Изпратени са 10 пожарни. Сградата е паметник на културата. Не е ясно какво е предизвикало пламъците.

При предишния пожар имаше съмнения, че огънят е предизвикан от клошари. Но не се изключва версията, че някой иска да опожари сградата, за да може да строи на мястото.

Горящата емблематична сграда се намира в района на площад "Възраждане" и бул. Христо Ботев". Пламъци са обхванали покрива на сданието, което е паметник на културата и е построено през 1900 година.

Сигналът е подаден малко след 07:00 ч. тази сутрин. На място има около десет пожарни коли. Целият център е силно задимен заради пожара. Движението в района е изключително затруднено.

Архитектурна ценност на булевард „Христо Ботев” в София започва съществуването си като театър „Ренесанс”, построен през 1900 година. През 1940 г. сградата изгаря, за да бъде възстановена. През годините приютява кино „Възраждане”, профсъюзен дом „Георги Димитров”, а в по-нови времена е популярна като поп-фолк дискотека „Син сити”.

След 1 януари 2016 година заведението затваря врати и оттогава не работи.

Живущи в района споделят, че всяка зима сградата става обиталище на клошари.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.