Страна, в която медията с най-голямо доверие е частната телевизия, при това водеща убедително пред обществената, е дефектна демокрация. Тя е далеч от медийните системи, в които силната обществена телевизия е синоним на утвърдена демокрация, коментира медийният експерт доц. Иво Инджов.

Друг е въпросът как така слабо гледаната БНТ е на второ място по доверие?! Не поставям под въпрос резултатите от изследването на "Тренд" по поръчка на Медийната програма на "Конрад Аденауер", но ги отдавам на голямата инерция в мисленето на анкетираните. Просто няма как да вярваш на нещо, което не ползваш.

Свръх странно е обаче как доверието в БНР е два пъти по-малко от това в БНТ. Лятото проучнане на Института 'Ройтерс' постави БНР на първо място по доверие в медия у нас.

Тревожно е, че вестниците, които създадоха истинска, макар и поляризирано-плуралистична публичност през 90-е години, сега са на самото дъно. Това обаче е напълно обяснимо и вината не е основно на интернет, а на превръщането на повечето вестници в пиар отдели на управляващата партия и на корпоративни интереси.

Тревожи третото място на социалните мрежи, на които вярват почти толкова хора, колкото и на обществнената телевизия.

Няма налично описание на снимката.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.