Инициатива "Правосъдие за всеки" организира поредния протест за оставката на главния прокурор Иван Гешев под надслов "Правосъдие без каскет". В сряда (9 декември) гражданите ще започнат да се събират пред Съдебната палата в София от 18.30 ч.

"В навечерието на деня на сращата на върха на ЕС в Брюксел, на която съветът на министрите ще обсъжда върховенството на Правото в страните-членки по новия общ механизъм, се събираме за 12-ти пореден път, за да кажем, че у нас Прокуратурата гази Правото и заедно с Висшия Съдебен съвет и Парламента нарушават базови принципи и ценности на ЕС! Ще оповестим и публична позиция на Правосъдие за всеки" до ЕК и Венецианската комисия по повод новите проектозакони на управляващите, които се опитват да създадат поредната безконтролна и бутафорна фигура в съдебната ни система - "независим прокурор", който да е избран и подчинен на Главния прокурор, но пък да може да го разследва?! Ще поискаме отново и оставките на Иван Гешев и ВСС.
Очакваме ви, при спазване противоепидемичните мерки спрямо заразата и корупцията!", призовават организаторите от "Правосъдие за всеки".

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.