Залата на НЧ „Просвета 1888” – Поморие се оказа тясна, за да побере всички участници и публиката в един от най-мащабните коледни спектакли, провеждани в община Поморие, който събра на една сцена всички професионални и самодейни танцови клубове в града.

Повече от два часа състезателите на Клуб по спортни танци „Поморие” и приятелските спортни клубове забавляваха жители и гости на града, предизвиквайки умиление, вълнение и безброй усмивки.

На сцената се представиха шампионски двойки от международни, европейски и световни първенства, както и начинаещи, но изключително талантливи деца. В рамките на бляскавия спектакъл бяха раздадени грамоти и награди на хората, които са неизменна част от историята на клуба и които създават предпоставки за успехите му: директори на местните училища и детски градини, бивши състезатели и спомоществователи.

В знак на благодарност и дълбока признателност ръководството на КСТ „Поморие” връчи на кмета Иван Алексиев купа „Най-добрият кмет”. „Благодаря Ви, г-н Алексиев, за подкрепата и за това, че заставате зад всички красиви танцови събития, реализирани в Поморие през последните години. Без Вашето разбиране и съдействие нашите състезатели нямаше да имат крила, за да достигнат до висотите, с които сега гордо можем да се похвалим!”, каза треньорът и основател на клуба Никола Абрашев, връчвайки наградата.

С купа за „Принос в развитието на спортните танци в града и за мъдри спортни решения” бе удостоен и председателят на Общински съвет – Поморие Адам Адамов.

Винаги ще подкрепяме хората, които не се страхуват от работа и се осмеляват да мечтаят. Мечтите се сбъдват, когато работим за тях усилено, но и заедно, в екип! Щастлив съм, че съм част от този екип и съм горд не само като кмет, а като родител и помориец, поради факта, че виждам толкова много целеустремени деца и младежи. Спортът е дисциплина, здраве и сила, а спортните танци са и изкуство! Благодаря на треньорите Никола и Олга Абрашеви, на Явор Вълчев и на всички, които тази вечер сътвориха магия на сцената. Вярвам, че заедно – Община Поморие, Общински съвет, родители и треньори ще продължаваме да създаваме добри условия за нашите деца. Защото това е най-важно, това е стойностното, което остава занапред! Това сподели кметът Иван Алексиев в края на грандиозния спектакъл.

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.