На официалното откриване на събитието гост бе и директорът на Институт Лист - Унгарският културен институт в София "Сандра Мишкеди".
В рамките на събитието беше открита изложба на тема „Сладки посланици – гастродипломация“, предоставена от Посолството на Унгария в България. В нея са представени унгарски сладкиши като тортата на Йожеф Добош, будапещенския миньон на Хенрик Куглер и торта „Янчи Риго“. В експозицията са включени и сервизи за хранене от Херендски порцелан, известен със своето качество и ръчно изработени изделия с над 4000 различни мотива.
Изложбата ще може да бъде разгледана в Етнографския музей - Бургас до 10 януари 2025 година.
Links
[1] https://liberta.bg/tags/%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81
[2] https://liberta.bg/tags/%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D1%82
[3] https://liberta.bg/tags/%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2
[4] https://liberta.bg/tags/ungarski
[5] https://liberta.bg/tags/shchrudel
[6] https://liberta.bg/tags/etnografski
[7] https://liberta.bg/tags/%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B5%D0%B9