След като вложих цялата си воля и успях да изслушам Плевнелиев при Хекимян, сериозно се замислих, че Борисов има сериозен съперник в битката за приза "Няма по-добър от мен"

Бил "направен" член на БКП. Не бил олигарх, а предприемач. И толкова го уважавали... пък колко покани получавал...

Определено, обаче, Плевнелиев показа една нова /или крита/ черта от личностното си развитие. От образа на добродушкото, с леко килната главичка и неизменна глуповата усмивчица, е направил голяма крачка, направо крачище към образа на предубеден политически коментатор без скрупули и задръжки, завършен обвинител с предпочитания към саркастично-грубовато описание на опонентите на ГЕРБ и неприкрита неприязън, гарнирана с безконтролно изливана злоба спрямо настоящия президент. Поведение, което не само е политически некоректно, но и е недостойно за един бивш президент. Без значение е - дали обект е президентът Радев или друго лице, представляващо президентската институция, какви са партийните му пристрастия, идеологически убеждения, образование, опит и умения. Плевнелиев премина границата на допустимото политическо говорене като бивш президент, облагите от което ще ползва края на живота си.

Впрочем, това,струва ми се, е част от организираното настъпление на ГЕРБ по всички телевизии под наслова - "Честни сме. Мислим за вас. Променяме се. Заслужаваме да останем на власт".
Смехотворни сценки в уж готовност да жертват Борисов. Елементарен сценарий по добре познатата конструкция на доброто и лошото ченге.

Истината е, че "всичките са маскари" и че основната им мисъл, цел и верою е да останат на власт. Само тя им дава гаранции за спокойствие и безнаказаност. 
Този път, обаче, няма да им се получи!

P.S. Говоренето по подобен начин публично, по една от централните телевизии, е недостойно за бивш президент, денстриращ многократно уважение към президентската институция. И няма никакво значение дали харесвам Плевнелиев или Радев. Ако исках да кажа това, щях да го направя по ясен и недвусмислен начин. Тук става дума за езика на бившия обединител на нацията, срещу настоящия. При всички случаи губи президентската институция.

Румяна Ченалова

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.