Публичните скандали от Президентската институция са преместиха в изпълнителната власт след сформирането на служебния кабинет, този път без да са инспирирани от ГЕРБ.

Въпреки голямото обществено доверие към Служебния кабинет на президента Румен Радев, оглавяван от премиера Стефан Янев, включително и от Евроатлантическите партньори на България към определи служебни министри, които желаят да видят в състава и на следващото правителство, независимо от това дали то ще е редовно или служебно - налице са престъпни факти и обстоятелства, които могат да осуетят втория президентски мандат на държавния глава.

Преди старта на Европейската визита на президента на САЩ Джо Байдън, той подписа заповед, с която очерта основната линия при провеждането на външната политика на Америка - глобална борба с корупцията, която включва пресичане на руското влияние на Балканите чрез кремълски проксита и корумпирани държавни служители и магистрати. Преди това Глобалният закон "Магнитски" наложи санкции на Делян Пеевски и хора около него заради публична корупция, погазване на човешките права и задушаване на свободата на медиите. Това беше директен удар върху "Дълбоката държава" в България и ДПС, като списъкът с попадащите под ударите на "Магнитски" е дълъг, ще се разширява и предстои обявяването на други значими за Статуквото у нас фигури, които да паднат в него.

Liberta.bg научи още преди месец, но досега медията ни запази пълно мълчание, за да проследи развитието на събитията, че двама от президентските съветници (чиито имена засега ще спестим) кадруват в службите за сигурност, МВР и определени министерства, за да съхранят схемите на "Дълбоката държава" в България и да осигурят изборната търговия на ДПС при предстоящите на 11 юли избори за народни представители на Република България, под чадъра на определени служители на Полицията и техните Областни и Райнонни началници.

 Едното от лицата е личен избор на президента Румен Радев за назначаването му за президентски съветник, но от средата на 2020 г. същото лице е "на ръчна скорост" от кремълските проксита и ченгета на ДС, както и под опеката на ДПС, срещу лично облагодетелстване в замяна. За другия президентски съветник задокеанските данни сочат, че първоначално е внедрен при президента Румен Радев от делянпеевското котило, като същевременно извършва всякакви услуги на олигарси и бизнесмени, отново срещу облагодетелстване. И двамата президентски съветници са приближени на почетния консул на Русия в Пловдив Георги Гергов, за когото на страницата на Посолството на Русия в България на 18 април 2021 г. излезе похвален постинг (виж ТУК) за заслуги към Москва в България, и към момента са близки до Движението за права и свободи (ДПС).

Деянията на двамата президентски съветнции на Румен Радев са класифицирани като търговия с влияние и корупционни практики, с които "Дълбоката ДС-държава" в България цели да запази схемите си за източване на държания и европейския бюджет под формата на еврофондове и субсидии, след демонтирането на Делан Пеевски, като за целта се назначават лица, заемали властови и административни постове при кабинета "Орешарски". Действия, които няма да бъдат толерирани от САЩ и при едно публично огласяване от високо международно ниво на имената им - да коства втория президентски мандат на Румен Радев. 

В схемите на единия президентски съветник е засечен и тютюнев склад в пловдивско село. 

От пролетта на 2019 г. Liberta.bg индиректно информира властта с анализи, коментари на геополитическата обстановка, която касае и България, както и с информации, които пролучава от своите източници в САЩ, че предстои ответен удар на САЩ срещу българската политическа мафия и олигархия. Малко позакъснял, ударът все пак се реализира чрез Глобалния закон "Магнитски". Предстои и втори удар с делото по Закона "РИКО" в Окръжния съд на Ню Йорк, който най-вероятно ще бъде свързан с осъдителни присъди, арести и затвор.

Liberta.bg отново предупреждава властта в България, този път новата, че "Дълбоката държава" се интегрира с постове в изпълнителната власт чрез двама президентски съветници, за които има опасения, че може да попаднат в "черен" списък на САЩ, независимо от топлите дипломатически отношения на Американското посолство в София. 
Тези двама президентски съветници, за които има и сигнали до Държавния глава на България, трябва да бъдат отстранени от президента Румен Радев навреме, освен ако не са по-ценни за него от репутацията му и желания втори президентски мандат. В противен случай обратното ще бъде изтълкувано от евроатлантическите партньори на България като информираност и въпреки нея - толериране от страна на президента на техните престъпни действия, което е и вид съучастие.

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.