Пред президентството сме, за да защитим Конституцията и върховенството на закона. Срещу президента Радев се води война от първия ден от неговото избиране. Управляващото мнозинство на ГЕРБ и Обединени патриоти я водят на няколко фронта вече от 3 години – в парламента, от парламентарната трибуна, в изпълнителната власт г-н Борисов като премиер и Министерският съвет, обясни председателят на БСП Корнелия Нинова присъствието си пред Президенството, както и на нейната парламентарна група.

Днешният акт е безпрецедентно действие за президентската институция и държавата ни изобщо. От БСП не премаме тази показност и зрелищност, с които се нахлува в президентската институция. Ако има съмнения за извършени закононарушения от страна на администрацията, то нека те се разследват. Ние уважаваме върховенството на закона, но не по този начин.

Затова сме тук, пред президенството, с цялата парламентарна група и  младежите от партията, за да заявим категорично: Вярваме в почтеността на Румен Радев, вярваме в неговото достойнство, искаме да се спазват Конституцията и върховенството на закона. Да си пазим институциите като темелите на българската държава.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.