Възмутени тревненци се свързаха с LIBERTA.BG, за да изкажат дълбокото си огорчение от вчерашното поведението на група партийни дейци на ГЕРБ - общинският съветник на Габрово Грета Станева, зам.-облатсният управител на Габрово Мария Пенева и Николина Николова, която е педагог и бивш зам.-кмет на Трявна.

"По време на един от най-любимите културни празници на Трявна - Националните Славейкови празници, когато не само целият град се събира, но пристигат и многобройни гости от други близки и дълечни градове и села, за да почетат гения и приноса на Славейкови към българската култура, група от 5-6 служители на партийните офиси на ГЕРБ-Габрово и ГЕРБ-Трявна се опитаха да опорочат събитието, държейки се крайно неуважително към празника, града и гостите му. Групата или не разбираше, че се намира на културно събитие, или съвсем съзнателно се държеше като агитка на футболен мач, като надуваше свирки, дюдюкаше и подвикваше обидни квалификации, които са не само неуместни за културно събитие, каквото е този празник на великите Славейкови, но те са и дълбоко обидни за тревненци, за Общината като организатор и най-вече демонстрират неуважение към българската култура" - разказаха пред нашата медия отвратени от поведението на гербаджиите граждани на Трявна.

Съмненията за целенасочеността на действията бързо се потвърдила, коментираха очевидците пред LIBERTA.BG. И това е станало поради факта, че след като подчинените на Бойко Борисов опитали да опорочат брифинга за медиите на кмета на Трявна и патрона на празника българският президент Румен Радев, пред Общината малобройната групичка от 5-6 човека е повторила бруталните си действия отново пред очите на гостите на празника.

"Очевидно членовете на групата с непристойно поведение съзнаваха пошлостта на действията си, защото прикриваха лицата си зад маски и очила. Въпреки всички мерки да останат анонимни, те бяха разпознати, което предизвика още по-силна покруса у нас. Особено смущаващ е факта, че това бяха габровци от офиса на ГЕРБ, сред които общинският съветник Грета Станева, а единствените тревненци, който ги съпровождаха, бяха зам.-областният управител на Габрово Мария Пенева и Николина Николова, бивш зам.-кмет на Трявна и педагог.  Хората на високи обществени постове и учителите трябва, а и са призвани да пазят устоите на обществото, българската култура и добрите нрави, а присъствалите в тази агитка правят точно обратното – рушат ги с футболно поведение и подчертана липса на уважение към празника на Трявна. Всичките викачи, подвизаващи се като хулители на празника с хулиганската си проява, бяха преобладаващо партийни функционери на ГЕРБ-Габрово и ние като тревненци сме безкрайно обидени, че посетиха Трявна не да почетат тържествата, а да опитат да ги опорочат. Единствените, които се държаха позорно бяха тези хора, които не са достойни да бъдат пример за обществото и логично бяха прогонени от тревненци", допълват огорчените граждани.

Възмутените граждани на Трявна разкриват, че подготвят жалби, която ще внесет до Районна прокуратура-Трявна за обида на тревненската общественост и опит за оскверняване на Славейковите празници.

"Това се случи на фона на едно великолепно тържество, където многохилядно множество бурно приветстваше президента на България, кмета на Трявна и тържеството на изкуството и културата в деня на Славейковите празници", категорични са омерзените от недостойната проява на ГЕРБ.

 

               

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.