Манолова вкара в Парламента "къртица" на ГЕРБ и ДПС

Константин Бачийски в отговор на Живко Табаков за „патериците“ на ГЕРБ и за партийните ветропоказатели: 

"По повод на публикации в общественото пространство на г-н Живко Табаков, в което той си позволява да ме определя като „патерица на ГЕРБ  и крепител на статуквото“, заради участието на Георги Манев в листата на ВМРО, бих искал да направя следното уточнение:

Както винаги, г-н Живко Табаков не е разбрал. Аз не само, че не съм бил част от листата на ВМРО, но и изобщо не съм бил кандидат за народен представител.

За мен този пропуск изобщо не е изненада, защото чуя ли името Живко Табаков, си спомням за дежурната му реплика, която е негова запазена марка: „Извинявай, колега, но аз не разбирам от това“.

През годините съм чувал това признание от него по толкова много поводи и съм си мислил, че това е просто оправдание за безумните му гласувания по обществено значими казуси, но вече вярвам в искреността на тази негова реплика. И се чудя от какво всъщност разбира Живко Табаков?!

Вярвам му, че не разбира от много теми. И аз не разбирам как може да се изказва толкова неподготвен отново. Затова този път му го обяснявам в писмена форма и след няколко прочита, надявам се да разбере.

На тези избори не бях кандидат за народен представител, но за сметка на това на 4 април по моя инициатива и с лични средства аз и мои съмишленици бяхме в Турция, за да се противопоставим на многобройните изборни измами, нарушения и фалшификации в изборните секции в южната ни съседка. Най-вече, за да гарантираме честността на вота и спазването на закона.

Относно участието на председателя на ПП „Средна европейска класа“ - Георги Манев, като част от листата с кандидатите на ВМРО в Бургаски избирателен район, ще споделя, че лично аз гласувах против такова участие.

Що се отнася до мен, предложения да бъда част от предизборни листи не липсваха. Включително и за тази позиция, която г-н Табаков заемаше преди и след 4 април. Ако има чест, ще е трудно да отрече този факт.

Държа да посоча една от причините да не участвам в изборите на мястото на г-н Табаков. /Константин Бачийски е поканен от Мая Манолова да бъде неин политически партньор за Бургас на последните парламентарни избори, но той отказва. Тогава, при огромното си нежелание, Манолова е принудена от обстоятелствата да се обърне към Живко Табаков.
Живко Табаков е бил част от правителството на Бойко Борисов като съветник в кабинета на министъра на туризма Николина Ангелкова. В същото време е от котилото на Меглена Кунева и представлява "Движение България на гражданите" в Бургас. Табаков гласува като общински съветник на Бургас общественият път на Росенец да бъде даден на Ахмед Доган. - бел. Стоян Тончев/


Живко Табаков и Меглена Кунева


Николина Ангелкова и Живко Табаков


Живко Табаков и Мая Манолова

За да съм наясно със себе си и за да отстраня дори най-малки риск да подведа хората, които ми гласуват доверие, аз отправих четири въпроса на г-жа Манолова и нейния екип. Получих отговор единствено на питането ми как ще се взимат решенията в тази коалиция. Въз основа на този отговор отказах да съм част от структура, в която ми заявяват, че решенията се взимат по правилото „Каквото каже Мая“, защото това противоречи изцяло на убежденията ми. Аз съм доказал във времето, че правя само онези неща, за които съм убеден, че са правилни, а не такива, за които някой нарежда. Но за г-н Табаков това положение е било напълно приемливо, щом отговорът му беше: „Аз нямам претенции“.

Няма как г-н Табаков да не си спомня кой е казал тези думи, защото бяхме в едно и също помещение с г-жа Манолова, когато думите бяха изречени.

Категорично не мога да бъда патерица не само на ГЕРБ, но и на ничия друга партия!

По въпроса за патериците на ГЕРБ и крепителите на статуквото, г-н Табаков би могъл да ви разказва много, защото в предходния мандат на Общинския съвет-Бургас, той лично участваше в заседанията на съветниците от групата на ГЕРБ, за да определят заедно как да гласуват на сесиите.

Нека припомним как г-н Живко Табаков  гласува  “ЗА” една от най-скандалните докладни на управлението на ГЕРБ през предходния мандат, а именно незаконната продажбата на единствената общинска болница в ж.к. „Меден рудник“. По този начин г-н Табаков и групата общински съветници от мнозинството ощетиха бургазлии с около 1,5 млн.лв, тъй като продадоха болницата без търг и конкурс, на цена по-ниска от данъчната й оценка.

Нека да се върнем в по-близкото минало и си припомним как г-н Табаков подкрепи решение на ГЕРБ, заради което хората протестираха по улици и площади в цялата страна. Става въпрос за даването на единствения общински път, водещ до плажната ивица в “Росенец”, в частни ръце, за да осигури комфорт на обитателите на Сараите.

Нима г-н Табаков е забравил тези срамни свой гласувания в подкрепа на управлението на ГЕРБ?! В духа на тези му изяви приемам изявлението му за мен като обида и проява на двуличие .

Аз съм Константин Бачийски, доказал съм, че вземам самостоятелни решения и никой не може да ми казва какво да правя и как да гласувам.

Основната разлика между мен и партийните ветропоказатели е, че когато имам позиция я защитавам, а не се обръщам натам, накъдето духа вятърът.

Така е било, така и ще бъде.

С уважение:

Константин Бачийски

/общински съветник от групата на ПП „Средна европейска класа“/

P. S.  За Ваше улеснение Ви изпращам линк към публикация в международно издание, в която Ваши колеги журналисти ме определят  като част от хората, които са срещу Статуквото (Дълбоката държава в България) и правителството на ГЕРБ - https://www.woz.ch/2112/bulgarien/von-bueffeln-und-ringern"

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.